Matura ustna z angielskiego

Temat przeniesiony do archwium.
Witam. Mam sytuacje: zdaję podstawowy polski, matematykę i jezyk angielski. Zakładam ze je wszystkie zdam. I czy jeżeli biorę jako przedmiot dodatkowy: rozszerzony angielski to ustną mature z tego rozszerzonego angielskiego muszę zdawac na poziomie podstawowym czy rozszerzonym. Na innych forach odpowiedzi były dośc nieprecyzyjne. Z góry dzięki za odpowiedź:)
Jako, że zasady maturalne zmieniają się w tempie błyskawicznym i średnio dwa razy do roku, ja powiem Ci tak, jak jest na dzień dzisiejszy.
Obowiązkowo zdajesz z angielskiego podstawę, a na to składa się pisemny+ustny. I dopiero wtedy, po zdanym i pisemnym podstawowym i ustnym podstawowym maturę masz zdaną. Jeśli chodzi o rozszerzenie, normalnie powinieneś zdawać i ustny i pisemny rozszerzony, ale jeśli się upierasz na niezdawanie ustnego, zawsze na ustny możesz nie przyjść i wtedy na świadectwie będziesz miał wpisane: Język angielski rozszerzony - część ustna - 0%
Język angielski rozszerzony - część pisemna - X%.

I na co byś nie napisał rozszerzenia jakiegokolwiek, tak maturę masz zdaną.

Mimo wszystko polecam zapytać się w szkole w przyszłym roku szkolnym, bo matura zmienia się tak szybko, że prawdopodobnie i tak w przyszłym roku będzie inaczej.
Wielkie dzieki:)
w przyszłym roku na ustnej nie będzie już rozróżnienia na podstawę i rozszerzenie.
Cytat: aniaxyz
w przyszłym roku na ustnej nie będzie już rozróżnienia na podstawę i rozszerzenie.

naprawdę? to jak to będzie wyglądało? możesz coś więcej powiedzieć? chętnie bym się dowiedziała. doktorzawisza, a nie mówiłam, ze tu bez przerwy zmiany w tych maturach? ^^ najlepiej pytaj w szkole ;)
ja slyszalam ze beda dalej 2 poziomy tylko ze nie bedzie juz czasu na przygotowanie sie do rozmowy. Jesli sie zdaje ten rozszerzony to czemu nie ustny, to nie takie straszne. przygotowujac sie do tego wzbogacisz slownictwo :) a jak by ktos chcial nie prrzyjsc po prostu... to na pewno tak mozna? nie jest tak ze nie przyjscie oznacza nie zdanie?:P nawet te dodatkowe?
http://macmillan.pl/images/stories/eksperci_Matura_Ustna_2012_zestaw_final.pdf
Temat przeniesiony do archwium.