Jak wygladają wasze korepetycje "maturalne"?

Temat przeniesiony do archwium.
Hej. Pewnie wiekszośc z Was zdajacych maturę rozszerzoną z angilka chodzi na korki. No wlasnie, moje pytanie tego się dotyczy.Matura za pół roku i chiałabym wiedzieć jak wyglądaja wase korepetycje, ile rozy w tygodniu chodziie i do kogo.Ja chodze niestety tylko raz w tygodniu do studentki, jestem bardzo zadowolona. Mam juz przerobioną całą gramtyke na poziom rozszerzony, ostatnio robiłyśmy testy.No a teraz? Jak wygladaja wasze korki, czy robicie czytanki i słownictwo czy raczej nastawiacie sie na gramatykę? Za wszystkie odpowiedzi serdecznie dziękuję.
Zrobiłam CAE w gruniu 2004, w szkole mam 7 godzin angileskiego, ale bardzo mało mówimy (a ja zdaję ustna rozszerzoną), więc chodzę raz w tygodniu na konwersacje razem z koleżanką. Płacimy po 35zł za godzinę u nauczycielki akademickiej i egzaminatorki Cambridge. Co tydzien dostajemy tekst dotyczący jakiegoś zagadnienia, który musimy przeczytać. Później jedna z nas przedstawia opinie dot. plusów tego zagadnienia, druga minusów. Przeprowadzamy dyskusje, rozmawiamy na temat mniej więcej związany z przygotowywanym przez nas w donmu, czasem słuchamy piosenek i wykładów o nowych słowach z BBC. Gramatyke powtarzam w szkole i w domu, a po pół roku nauki języka tylko w szkole widzę, że mówi mi się gorzej, toteż te konwersacje pomagają mi się rozgadać (co już widzę,a chodzę od października).
Ja zdawalem fce rok temu. Gramatyke jeszcze pamietam, codziennie czytam kilkanscie stron ksiazki po ang i ogladam bbc, wiec listening i reading mam raczej opanowany. na korki chodze raz w tyg. 1godz. place 30zl, głownie cwicze gramatyke i speaking - tzn tą prezentacje, bo reszta jest w miare latwa.
jesli macie zrobione certyfikaty to nie wiem o czym wy jeszcze mowicie, ja bez zadnych certyfikatow, chodzac co prawda na 8h angielskiego dodatkowo i majac w szkole w 3 klasie 5h angielskiego zdalam maturke pisemna na 100% i 74% a ustna (podst) na 100%. Uwazam ze ta matura to pic na wode :D nie ma sie co martwic! Tym bardziej jak ktos ma zdany CAE! Najwazniejsze to znac duzo slowek, bez gramatyki sie obejdzie na poziomie podst a na rozszerzonym tez dopuszczaja troche bledow :)

« 

Pomoc językowa