pisemna matura z angielskiego!!!

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 63
poprzednia |
jak wam poszlo? mi calkiem niezle...:) znacie moze jakas stronke z zadaniami z dzisiejszej matury i jej rozwiazaniami (woj. lubuskie) ???
Wiecie, że w dolnośląskim były błędy. Dokładnie w czytaniu część B . Skandal.
Możesz powiedzieć o co Ci dokładnie chodzi? Ja też pisałam dzisiaj w dolnośląskim, ale jedynym błędem jaki zauważyłam było małe niedopatrzenie w poleceniu w tym czytaniu (część B), w sumie nie wpływało to na rozwiązanie...bardzo jestem ciekawa
A tak poza tym to wydaje mi się, że ta matura była dosyć prosta, a oprócz tego były 2 fragmenty z książki, którą przeczytałam (też po angielsku) w niedzielę:D:D:D Głupi to ma zawsze szczęście:)
To nie wpłnęło na rozwiązania . Matura była raczej easy.
Mogłabyś rozwinąć temat, bo ciekawi mnie to po prostu!!!
nie wiem jak mi poszlo...mylse ze zle.....i ,ysle tez ze nie byla taka trudno sciagi lataly po sali ale i tak nie za dobrze mi poszlo :( wiec nie dostane najlepszej oceny.....i chyba nie dozyje do poniedzialku (wyniki matury)................
Witajcie :)
Ja tez pisalam w dolnoslaskim. Bledy byly takie, ze w czytaniu ze zrozumieniem w czesci B nie pasowaly dwie literki, a nie jak napisano w poleceniu jedna. Jednak mozna bylo sie szybko zorientowac.
Natomiast w czesci gramatycznej, w zdaniu, gdzie trzeba bylo wstawic odpowiednio odmieniony czasownik jedno zdanie zawieralo za duzo \"me\" i to wszystko :)
Swoja droga...dawajcie jak pamietacie jakies odpowiedzi to sobie posprawdzamy :)
Albo jestem kompletnie niespostrzegawcza, albo nie wiem... w każdym bądź razie mi została chyba jedna literka w tym czytaniu...
ale podwójne \"me\" zauważyłam:)
Co pamiętam:
I have appointed a fly to Paris.
-> I AM flying to Paris.
Do they allow to take more than one item of luggage on a plane?
-> IS TAKING more that one item of luggage allowed on a plane?
Do you regret not meeting her?
-> Do you wish you had met her?

jak mi się coś jeszcze przypomni, to napiszę...
Proszę o komentarz do moich odpowiedzi:P
A ja mam pytanie...czy w drugiej czytance byla mowa o wielkosci tych ogrodów ?
I czy pamietasz jaka byla odp w pierwszej czytace na ostatnie zdanie. Tam bylo o tym, czy ona zna teksty liryczne na pamiec.
Cos mi jakos nie ida koncowki w tych czytaniach, zawsze jakos sie dekoncetruje :(
o wielkości ogrodów było,a szajnia znała teskty na pamięć:)
Pamiętasz jescze coś ciekawego?
Wow...dzieki to znaczy ze dobrze zaznaczylam :) Juz jestem szczesliwsza. Dla mnie najgorszy byl tekst o rekinach, nie lubie takich zadan!!
Jest jeszcze jedno...zadanie z uzupelnianiem luk...bylo cos takiego \"did something.....tools\" pamietasz co dalas ?
Pisalam na drugi temat i z tego co wiem, to u nie wiekszosc go wybrala...

Jeszcze zdanie jakos tak:

She has never co-operated with this company.
She danied ever.............................................
she denied ever co-operating wydaje mi sie ze bedzie a tego drugiego nie wiem...niech ktos ze mna sprawdzi z lubuskiego
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hmm...w takim razie tak zrobilam i this==>that.
Jeszcze cos mi sie przypomnialo:

John didn`t lernt French earlier because he didn`t know he would ever go to France. (cos takiego)
If he...................................................

I`m sure he was allowed....(cos tam)
He must.............................................

I jeszcze zdanie, ze powinienes pic mleko przed pojsciem do lozka zamienic na conditional.
If.............................................................................
sprawdz na www.gazeta.pl w dziale edukacja :))))
Tam chyba nic nie ma o angielskim :(((
co do tego deny

to

She denied ever having co-operated. albo She denied ever co-operating.
Obie sa poprawne.
co do tego deny

to

She denied ever having co-operated. albo She denied ever co-operating.
Obie sa poprawne.
Had he known he would ever go to France, he would have learnt French.

He must have been allowed (to)...
:] no przeciez pisalam :P
pislama w dolnoslaskim tez:)z gramatyki bylo jakies takie zdanie cos z gotowaniem i ze jeszcze ten ktos tam nie skonczyl.trzeba bylo dac \"has been cooking\"?????
o i jeszcze cos,tak gdzie byly niepotrzebne slowka,w drugim czy w trzecim daliscie \"in\" czy \"a\"??
A gdzie mozna znalezc rozwiazania do czesci gramatycznej i czytanek z mazowieckiego?
Witaj....w zdaniu z gotowaniem dalam \"She has cooked since the morning\". Uzylam ten czas, aby zwrocic uwage na czynnosc, ale sadze, ze zeby powiedziec o dlugosci jej wykonywania to mozna napisac has been cooking :)
A zadania z niepotrzebnymi slowkami nienawidze, wiec nie pamietam co dalam, bo rozwiazywalam chyba z premedytacja :)
>Jest jeszcze jedno...zadanie z uzupelnianiem luk...bylo cos takiego
>\"did something.....tools\" pamietasz co dalas ?

ma być \"with tools\", jestem pewna, bo ten fragment był z ksiażki, którą właśnie przeczytałam na pare dni przed maturą i już sobie to sprawdziłam...
>w zdaniu z gotowaniem dalam \"She has cooked since the
>morning\".
Na 100% ma być \"she has been cooking since morning\", wiem od znajomej nauczycielki, która ma klucz. Ale być może uznają też Twoją wersję...
wow to fajnie, bo strzelalam i dalam with :)
Licze moze na 4....
Ale boje sie ustnego (mam w piatek), bo z 40 topikow nie zrobilam sobie jeszcze zadnego.
A ten nauczyciel nie moze ci pozyczyc tego klucza odpowiedzi to skredowania ? :))))))))))))))
o cholerka...mialo byc do skserowania :)
oni coś tam podpisują (nauczyciele) i nie mogą potem tego klucza wynosić, czy jakos tak...:/ Tylko tak po znajomości dostałam te odpowiedzi:) Ale jak masz jeszcze jakieś wątpliowści to dawaj, mogę zapytać, albo może ktoś stąd (z forum) zna odpowiedzi:)
Ja nieskromnie powiem, że liczę na 5... A na tematy do ustnej nawet jeszcze nie zerknęłam - będzie co ma być! U mnie wyniki we wtorek po południu, wtedy się jeszcze odezwę:)
ja w poniedzialek ide podpytac nauczycieli co dostalam. Licze na to, ze dowiem sie jaka mam odene z polskiego i ze nie bede miala ustnego :)
u mnie zdecydowanie większe szanse na zwolnienie z ustnego angielskiego Na polski raczej nie liczę, zważywszy, że w ciągu czterch lat w liceum zawsze dostawałam 4 z wypracowań... pewnie teraz nie będzie inaczej:/
ehh....ja nie moge sie zwolnic z ustnego z anglika....mam obowiazkowy i nie ma gadania :(
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 63
poprzednia |

»

Pomoc językowa