pisemna matura z angielskiego!!!

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 63
A ty dlaczego nie masz obowiazkowego?....u mnie tylko FCE uprawnialo...
>I jeszcze zdanie, ze powinienes pic mleko przed pojsciem do lozka
>zamienic na conditional.
>If......
If I were you I would drink milk before going to bed.
Nie wiem... Chodzi o to, że trzeba zdawać język ustnie? Jeśli tak, to się pod to załapuję, bo jeszcze ustny francuski przede mną:)
Szczerze mówiąc u mnie w klasie (rozszerzony angielski) dużo osób liczy na to zwolnienie i nic nam nie wiadomo, o tym że żadna ocena nie zwalnia... nie rozumiem:/
z matury ustnej bedziecie zwolnione w chwili, gdy z pisemnej otzymacie 5, a w poprzednich 2 klasach (3 i 4) na koniec roku mialyscie piatki lub czworki - tyle:]
dodam jeszcze, ze ja zdawalam mature w woj. mazowieckim i wcale nie byla taka prosta, jak rok, czy dwa lata temu :( chlip, chlip... malo tego w mojej szkole skuzują z angielskim i przez cale trwanie liceum przyslugiwaly mi jedynie 3 lekcje tego przedmiotu tygodniowo :( zazdroszcze wszystkim tym, ktorzy chodzili do rozszerzonych klas... a tak troche nie na temat - ja tez mam przed soba jeszcze francaisa :p ale zdaje dopiero 1 czerwca. powodzenia na ustnych!!
Kurde....a mi powiedzieli,ze angielski jest obowiazkowy i nie mozna sie zwolnic!! O co im chodzi? Musze sie w poniedzialek upewnic...
A ja zdaje usna historie...jej masakra...i to za tydzien..:((
No to pojutrze się okarze - będzie jeszcze ustna czy też nie... Ja mam francais jeszcze później - 2 czerwca:D Rónież powodzenia życzę:)
Hurra! Już wiem nieoficjalnie, że ustnego angielskiego nie mam:))) Co prawda dopiero jutro dowiem sie jaka ocena i w ogóle, ale już sie cieszę niesamowicie!!!!! A Wy macie już wyniki? Jak poszło?
moje najszczersze gratulacje :* ja niestety dowiem sie dopiero jutro wieczorem (wtorek - 18 maja...), jaka ocene otrzymalam, ale na pewno nie bedzie ona na tyle wysoka, bym nie zdawala ustnego :p dla mnie sukcesem bedzie sam fakt, ze zdam ta mature :p pozdrawiam!
Ja też pisałem w dolnośląskim z angielskiego i widzę, że większość mam tak jak wy, tekst z rekinami był poryty, więkoszść strzeliłem, troche mnie zdekoncentrowało to, że w tym drugim czytaniu były rzeczywiście dwie do odrzucenia, słuchanie było banalne, w porównaniu z próbną było wiele łatwiejsze. Jutro wyniki, nie będę prorokował, ale z próbnej miałem 3 a słabo mi poszła, a z kolei teraz poszła mi łatwiutko więc na minimum 3 stawiam. Pozdrawiam.
JA JUZ MAM WYNIKI I DOSTALAM 4 Z ANGOLA FAJNIE NIE ??? TAAAAAK SIE CIESZE :-))))
ja tez dostalam 4 :) i tez jestem bardzo zadowolona:)
a ja dostalam 3 i jestem zadowolona:)
Witajcie :) A ja dostalam 5 z angielskiego i 5 z polskiego :))))) i jestem taka szczesliwa, ze az nie moge...odpadly mi 2 egzaminy ustne i mam czas na nauke historii :)))))
Co prawda nie zaliczyli mi tego zdania z gotowaniem i rekiny tez byly dla mnie poryte, ale reszta poszla fajnie (dolnoslaskie). Aha i jeszcze podobal mi sie ten drugi tekst w czytaniu. Przynajmniej byl smieszny :)))))
Pozdrawiam i caluje wszystkich .....
A ja dostałem 6 z angielskiego i niestety 4 z polaka :( co za nieszczęście. Jak otwarłem dziś tą koperte to aż mi sie nogi ugięły . Całym szczęściem w tym nieszczęściu jest przynajmniej ta szóstka. Chce studiować anglistyke, ta czwórka bedzie tak brzydko wyglądać na moim świadectwie :(
4 zalosne, jak mozna dostac 4 heheh cala Polska sie z Ciebie smieje hehehehe
4 och to prawdziwy koszmar! koles wez sie schowaj...
wiecie co wam powiem, za rok nie bedziecie pamietac w ogole o wynikach tych matur, wiec po co teraz przezywac? jak sie idzie na studia to i tak nikomu Wasze oceny z matur nie beda potrzebne
A tak w ogloe to gratuluje wynikow i trzymam kciuki za reszte egzaminow :0
cholera nie udalo im sie niczym mnie zaszkoczyc i mam max. punktow z pisemnej z anglika i 6...a tak liczyłem ze mnie czyms zagna...z polskiego 4 dostałem- ale jaki jezyk taka ocena
Chyba chciales powiedziec jaki czlowiek taka ocena....
Mnie niestety szkoła średnia nauczyła angielskiego prawie wcale, ale zawsze bardzo chciałem umieć, więc poszedłem do prywatnej szkoły i tam dopiero poznałem co to nauka języka. Skuteczne metody, wspaniała atmosfera, zaangażowanie kadry - czysta przyjemność! I nie ważne co dostane z tej matury z angielskiego, wiem, że kawał roboty odwaliłem tego roku. Bez problemu teraz rozmawiam ze znajomymi z zagranicy.
A tak w ogóle jak ktoś chce to mam czystą mature z angielskiego z Dolnego Śląska :-P
Gratulacje!!!! Za pare miesiecy bedziesz sie smial z tej czwory z polaka i z samego siebie tez, bo odkryjesz ze jedyna zrecz jaka mozesz zrobic ze swiadectwem maturalnym to oprawic w rameczke, powiesic nad lozeczkiem i chwalic sie wnukom:) no chyba ze jest konkurs swiadectw.
potrzebna czy też nie, ale dobre oceny ciesza:)
Ja mam 5 z polskiego i 6 z angielskiego:DDDDD
Marta itp powiedzcie ile się uczyliście itp ze dostaliscie 6?i czy zdawaliście na rozszerzonym czy jak?
ilcia zdala na 5 z polskiego i 3 z anglika i nie chodzila do rozszerzonej klasy:] i jest bardzo happy:]
Jak idziecie na studia, to i tak nie liczy się matura, tylko egazmin wewnętrzny. Każdy sobie zdaje sprawe przecież, że matura maturze nierówna, wiele osób ściąga na maturze, a nawet tematy wyciekają z kuratorium...
Trudno w tym momencie nie zabrzmieć nieskromnie, ale nie uczyłam się wcale:) Byłam w klasie z rozszerzonym angielskim (1 klasa - 3 h/tygodniowo, 2-5, 3-5, 4-6), poza tym czytałam dużo książek po angielsku i uczestniczyłam w wymianach międzynarodowych (praktyka przede wszystkim;) ). Przed samą maturą w szkole przerobiliśmy tysiące egzaminów z poprzednich lat, dlatego moja dodatkowa nauka w domu byłaby po prostu szaleństwem... pozdrawiam
Przestancie gadac, ze oceny z matury sie nie licza. Ja tam wole dostac 5 z obu przedmiotow i nie zdawac ustnego....
Owszem nie licza sie, jezeli ktos zdaje egzaminy na studia, ale jezeli idzie na politechnike, to bardzo przekro, ocenki przeliczane sa na punkty...
Wiec oceny licza sie zawsze i nie chce juz slyszec ludzi pocieszajacych sie, ze sa one niewazne.
Dziekuje....
A czy więcej uwagi trzeba poświęcić na gramatyke czy na słownictwo?Proszę pomóżcie został rok a tu nie wiadomo do czego sobie ręce włożyć bo ta cała \"świetna nowa matura\" mnie juz zabija!Oni sami nie wiedzą czego chcą!Tak bardzo bym prosiła gdyby ktoś miał lub znał jakąś stronę z tymi maturami z angielkiego z tego roku!
Witaj.....ja zwrocialm bardziej uwage na gramatyke, bo na maturze mialam slownik, ale z tego co wiem to wy chyba nie bedziecie mnie :(
Wiec sadze, ze powinnas powtorzyc gramatyke (te najwieksze konstrukcje i wyjatki) a slowek sie nie ucz !! Raczej czytaj duzo tekstow, wchodz na strony internetowe po angielsku, ogladaj angielska telewizje.
Pozdrawiam :)
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 63

»

Pomoc językowa