Witam Serdecznie anglomaniaków
hmmm nie wiem dlaczego ale znowu niepokazuja sie niektore posty :( dlatego kopiuje jeszcze raz moja odpowiedz z wczoraj.
- mg
Ciesze sie ze juz potrzebujesz wyjasnien tylko do kilku pytan.Rozumiem ze reszta Cie przekonuje lub nie masz argumentow.
"Wszystko o czym napiszę nie pochodzi z zadnych ksiażek a jest jedynie fragmentem metody którą praktykuję i nauczam od kilku lat,
metody biologicznych podstaw nabywania języka" - oznacza ze pisze swoje przemyslenia bazujace na biologicznych podstawach nabywania jezyka,
a te zostaly opublikowane w 1967 roku przez Lenneberga w ksiazce - Biological Foundation of Language.
Ksiazka zawiera surowy opis systemu bez przykladow jesli to cie interesuje.
Jesli jestes na filologii lub juz skonczylas to na pewno na metodyce poinformowano Cie ze takie systemy istnieja i rowniez ze sa
przedmiotem badan.Otoz mam przyjemnosc Cie poinformowac ze juz zostaly zbadane i funkcjonuja - na razie wsrod malej grupy ludzi
z wielu waznych powodow.
Metoda albo system wybierz sobie co chcesz.To naprawde nie ma wiekszego znaczenia.Napisalem juz z czym sie kojarzy metoda dlatego
lepiej uzywac slowa system.
"Do różnych uczniów trafiają różne wyjaśnienia" niestety wiekszosc nauczycieli tego nie wie i ucza jedna utarta
sciezka tak jak ich uczono.....
gdyby tak nie bylo nie zakladal bym tego watku
Tak robie reklame systemowi,Lennebergowi i sobie tak jak robi to kazdy który podaje tu jakas ksiazke lub slownik do angielskiego w obojetnie jakim watku.I tak - mam sporo pracy.
Nie robie tego charytatywnie choc jest to tylko moje hobby.
Na co dzien zajmuje sie zupelnie czyms innym. Nie skonczylem filologii i jestem z tego zadowolony poniewaz wiekszosc moich znajomych po filologi angielskiej zastanawia sie czy lepiej zna polski czy angielski.
Odnosnie biologic sprawdz co oznacza bio, jak mimo to beda problemy z roznica logic i biologic postaram sie wyjasnic.
Pozdrawiam Serdecznie
- Marceli
Prosze napisz wiecej czego nie rozumiesz one-to-one? Popular? nie da sie tego zawezic, to tak jak
np attractive - Polacy rozumiejá to jako atrakcyjny wyglad albo cene a to oznacza "przyciaganie" w szerokim znaczeniu
glebiej eksplorujac "a track" (ale to wymaga wyjasnien na gg)
Pozdrawiam