Matura Rozszerzona Bardzo Proszę o Pomoc

Temat przeniesiony do archwium.
Witam .

Mam problem związany z maturą pisemną ( poziom rozszerzony) .
Czy ktoś mógłby mi wyjasnic jak ma wyglądać układ graficzny rozprawki , recenzji , opisu .. ? Np czy każdy argument to osobny akapit? Czy po każdym akapicie ma być linijka przerwy?
Bardzo proszę o pomoc bo naprawdę nie mam pojęcia , a w tym roku zamierzam zdawać maturę i zależy mi na jak najlepszym wyniku .

Jesli ktoś zna prydatne zwroty do pisemnej częsci z poz roz mógłby tutaj wrzucić będe wdzięczna
polecam ksiazke

successful writing proficiency

bardziej uproszczone schematy i zwroty znajdziesz w OXFORD REPETYTORIUM.
Dziękuję za propozycję .

Chciałabym jednak by ktoś udzielił mi odpowiedzi na moje pytanie :)
Proszę to naprawde ważne .

Napewno jest tu ktoś kto zdaje lub zdawał rozszerzoną maturę i wie jak to wygląda !! plissss
kto ci tu bedzie rozpisywal jakies s schematy i zwroty? jesli sie przygotowujesz do matury rozszerzonej to warto by bylo zainwestowac jakas kase w ksiazki. jakie ksiazki? przyklad ci napisalem, ale naprawde w wielu ksiazkach znajdziesz tego typu schematy.
ale ja nie kaze sie nikomu rozpisywać ,
zapytałam jedynie o to czy jak się pisze rozprawkę , recenzję , opis .. to jak ma wyglądać układ graficzny czy po akapicie odstęp itp .. tu raczej duzo do rozpisywania się nie ma .
Co do zwrotów to napisałam jakby ktoś MOGŁ - więc nie musi .
Jesli chodzi o inwestycję w ksiązki - to zainwestowałam już jakiś czas temu .

Jesli tobie nie chce się AZ tak rozpisywać - to się nie rozpisuj - nikt ci nie każe . Może znajdzie się ktos życzliwy kto będzie w stanie udzielić odp na moje pytanie .
>to się nie rozpisuj - nikt ci nie każe
Zwroce Ci jedna uwage - prosze traktowac wszystkie osoby, ktore odpowiadaja z szacunkiem - a swoje dziecinne wybryki zostawic na 'podworek'.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie