liczenie wyrazów

Temat przeniesiony do archwium.
jak w koncu liczone sa wyrazy? czytałam, ze jako jeden wyraz uznawany jest ten bez spacji. ok, ale w takim razie jak są licozne skróty? np didn't? jako jeden czy dwa?
>czytałam, ze jako jeden wyraz uznawany jest ten bez spacji.
nieprawda. didn't = dwa słowa
mnie zawsze uczono, że jak pisze się coś oficjalnego to nie piszę się skrótów typu didn't tylko did not (i są 2 słowa)
a nie wiem dalej czy "chest of drawers for shoes" liczy się jako jedno słowo ;)
A tu pisze, że jednak prawda:

http://www.dlamaturzysty.info/serwis.php?&s=1618&pok=41892&l=&id=82339
This word counting problem fascinates me :) I've never seen so much obsession with it anywhere else.
"chest of drawers for shoes"
jedno słowo???????????/ mi sie wydaje,. ze aż 5 słow;P
W pracy zdającego liczone są wszystkie wyrazy oddzielone spacją (jako jeden wyraz traktowane są formy skrócone, np. w języku angielskim - isn't, w języku niemieckim - gibt's, w języku francuskim - c'est). Wyjątek stanowią czasowniki rozdzielnie złożone w języku niemieckim, które liczone są zawsze jako jedno słowo.
Concur with Cinnamon Biscuit(I like them very much, in fact I'd love to gobble "you" up, but just to avoid ambiguity here, I mean only eating yummy cookies of course :):) as for "five words" of this piece of furniture.

But in the long term , I think one souldn't pay too much heed to counting words at this point.To my mind it's really pointless to ponder on this and instead we should focus rather on the content and pellucidity of our piece of writing in both its originality and versatility , let alone grammar.
To liczenie tych słów jest upierdliwe. W końcu to jest poziom rozszerzony, więc powinno być ograniczenie od dołu. Ja na próbnej miałem 297 słów i zamiast 17 punktów dostałem 13 :/
wszystko jest ważne, skupianie sie na treści itd, ale jak sie popłynie ze słowkami, to sie straci punkty z KOMPOZYCJI;/ bez sensu jak dla mnie. na polskim R nie ma takich restrykcji.
A jak liczą np The dog dwa czy jedno ?
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie