kursy przygotowawcze do nowej matury

Temat przeniesiony do archwium.
Sluchajcie ludzie z rocznika \'86! Czy ktos z planujacych zdawanie nowej matury z jezyka angielskiego znalazl juz jakies kursy, badz moze mi polecic jakiegos korepetytora?? Nie musze chyba mowic, ze chcialabym aby ta osoba kompetentnie wykonywala swoje obowiazki...:) Najlepiej nauczycielka szkoly sredniej majaca kurs egzaminatora CKE. Prosze o informacje, a osoby majace ten sam problem co ja o konieczny odzew.Moze wspolnymi silami cos zdzialamy sensownego! Kisses
cześć jeśli jesteś z wawy to jest tu centrumdidacticum, robią kursy przygotowujące do matury i na studia, kumpela chodziła w zeszłym roku i mówiła że spoko, dostała się bez problemu. pojaiwało się tu kilka tematów, sprawdź w wyszukiwarce albo na ich stronce www.centrumdidacticum.pl pozdro!
Dzieki b52! Wlasnie czegos takiego szukalam! Jezeli jeszcze ktos ma cos ciekawego do zaproponowania niech da znac! Nie chcecie chyba sie obudzic w marcu i pomyslec: o kurde...,chyba nie do konca jestem przygotowa-n/na;)? Badzmy ambitni w tym roku! To ze jestesmy roczniekiem \"z Czarnobyla\" nie skresla nas chyba jeszcze, co?:) Kisses
Cześć,
Ja też należę do rocznika z Czarnobyla, więc w pełni się z tobą jednoczę!!!
Osobiście wybieram się w tym roku do Centrum Didacticum w Wawie; długo zastanawiałam się, co wybrać, czy lekcje prywatne, czy kurs i w końcu, po burzliwych naradach, zdecydowałam się na CD(czy dobrze-okaże się w praniu:)
O CD słyszałam raczej pochlebne opinie: podobno jest tam dobra organizacja, wysoki poziom nauczania, wykwalifikowani wykładowcy z UW etc.:)
I atk wybór należy do ciebie:)
Pozdrówka
Siemka :))) Witam wszystkich swoich rowiesnikow czyli rocznik 86 :D Mam dylemat - w tym roku tez zdaje maturke, chodze na korki z anglika, ale chcialabym jeszcze kupic jakies dodatkowe ksiażki (przykladowe scenki etc.) nie wiem jednak na ktore mam sie zdecydowac, ktore bylyby najbardziej trafne i przygotowawcze do matury. Czy moglibyscie mi cos polecic...? Z gory dzieki i pozdrawiam :)))
jacyś "wolnomyśliciele" są w tym 'centrumddidacticum" na swojej stronie zapomnieli podać,że są w Warszawie. Co będzie, gdy na kursie zapomną podać co to takiego PAST PERFECT CONTINUOUS?
Jak na razie nikt z zainteresowanych nie miał tego typu problemów. Faktycznie, nigdzie nie jest napisane, że kursy są w Warszawie, ale można to wywnioskować chociażby po prefiksie numeru telefonicznego, z którego też można zrobić właściwy użytek przy odpowiedniej dozie zdrowego rozsądku. A pseudo-merytoryczne uszczypliwości proszę sobie darować.
w Centrum Didacticum organizowane są oddzielnie kursy przygotowawcze do matury i kursy na studia. nie wie ktoś czy to są dwa całkowicie różne kursy? Czy ten przygotowującty do matury nie przygotuje też na studia? Czy nie ma w harmonogramie testów predyspozycji???
Rzecz w tym, że egzaminy wstępne na studia nie mogą pokrywać się pod względem materiału z egzaminem maturalnym, sprawdzane są inne umiejętności, dlatego kurs do matury to co innego niż kurs przygotowawczy do testów predyspozycji. Nie wszyscy uczestnicy kursu do matury muszą być zainteresowani przygotowaniem do testów predyspozycji, poza tym, jeśli kurs ma naprawdę coś dać, nie starczyłoby już czasu na obydwa te aspekty. Pozdrawiam
W.P.
Hej!ja też trzęsę się na myśl o maturze. ja zdecydowałam że pójdę na kurs tam mnie przygotują naprawdę bo sama chyba nie dam rady!W piątek dla wiadomości ludzi z Wrocławia byłam w British School i tam płace nawet nie dużo bo 1150 za 2 semestry i jestem mniej wystraszona - bo tam robią testy na każdych zajęciach itd. Więc ja tak się przygotowuje!pozdrawiam
hej ludziska!!! tell me please jak mozna sprawdzic wiarygodność firmy,no właśnie np. takiej uczącej języków??? hmm.......tak się nad tym zastanawiam. Dziekuje za wszystkie odpowiedzi .
najlepszą metodą jest chyba "poczta pantoflowa"!
na kurs rzeczywiscie warto sie wybrac,
jednak nie ma to jak samodzielna praca.
Polecam MATURALNIE, ZE ZDASZ. (wsip)
Naprawde jest na czym cwiczyc probne maturki.
no tak, ale mi chodzi o sprawdzenie firmy od strony prawnej.
Hej Radom gdzie są najlepsze kursy przygotowawcze na studia i do matury w Radomiu??? pomóżcie pliss
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa