Nowa matura 2005

Temat przeniesiony do archwium.
Dzisiaj znalazłem w Gazecie Wyborczej ogłoszenie:

Od wtorku w Gazecie NOWA MATURA

Od wtorku do piątku - książeczki z testami maturalnymi:
poski, historia, matematyka, angielski

W SOBOTĘ 25 WRZEŚNIA - płyta CD z próbną maturą z 12 przedmiotów

Honorowy patronat MINISTERSTWO EDUKACJI NARODOWEJ

Partner cyklu:
Radio ZET

Polecam maturzystom i nauczycielom!

BJK
Dzisiaj dostałe wraz z GW pierwszy dodatek specjalny:

Nowa Matura - język polski

jutro - matematyka;
w czwartek historia;
w piatek angielski;
w sobotę płyta CD z zestawami na nowa maturę z 12 przedmiotów.

Kto chce niech kupuje.

BJK
jesli chodzi o nowa mature, to ja kupilam sobie "Maturalnie, ze zdasz", z jezyka angielskiego. dla zaiteresowanych to jest jeszcze z niemieckiego i rosyjskiego oraz przedmiotow podstawowych - polski, materiamyka, biologia i inne
aprawde wiem co musze zrobic przed matura. plecam
Dziś piątek (24.09.2004), a więc w GW jest dodatek "Nowa matura - języka angielski". Jutro będzie płyta. Nie przegapcie!
To co w gazecie papierowej można znaleźć w necie (tak mi się przynajmniej wydaje - choć jej nie przeglądałam) :
http://serwisy.gazeta.pl/edukacja/0,58803,2301741.html - tu wspomnainy angielski
Na stronie http://serwisy.gazeta.pl/edukacja można już znaleźć j. polski, matematykę, histrorię i wspomniany już angielski.
Brawo kasik_999 , ja maturę mam dawno za sobą, więc w necie nie szukałem specjalnie tych informacji. A z drukowanej gazety wkladka sama mi wypadła. Jutro jednak warto bedzie chyba kupić gazetę z płytą, parwda?
Nie no, dzisiaj to się chyba opłaca kupić - bo zawartości płytki raczej na stronę nie wrzucą. Swoją drogą ciekawe co się ukaże na płytce - ma nadzieję, że coś przydatnego (a nie zamieszczą np. informatorów CKE, które też można sciagnać z netu)...
Sobota 25 września 2005

Już jest płyta w Gazecie, a na niej 12 arkuszy egzaminacyjnych:

- język polski;
- matematyka;
- język angielski;
- język francuski;
- język niemiecki;
- język rosyjski;
- historia;
- biologia;
- chemia;
- fizyka;
- geogeafia;
- WOS

I druga informacja - w innym kiosku (kolportera) widziałem też płyte pt Matura 2005 - testy sprawdzajace z 6 przedmiotów.
Taaaa, wszystko ładnie brzmi. Pozostaje mieć tylko nadzieję, że nie są to "oklepane" arkusze egzaminacyjne z oficjalnych informatorów. Na razie niestety nie wiem, bo gazetę dostanę dopiero popołudniu.
jak wyglada test maturalny z j.angielskiego
Temat przeniesiony do archwium.