wątpliwości - prośba o pomoc

Temat przeniesiony do archwium.
Witam serdecznie,

w tym roku zdaję maturę rozszerzoną, chciałabym poćwiczyć gramatykę i tutaj właśnie mam problem, waham się pomiędzy kilkoma pozycjami.

W sumie zastanawiam się pomiędzy English in Use a Grammarway.. z Grammarway wiem, że raczej część 4 bym musiała mieć, choć nie wiem na jakim poziomie jest 3. No ale z English in Use mam problem, intermediate czy advanced, która bardziej przydatna pod względem matury? książka i który z tych dwóch poziomów ?

Będę ogromnie wdzięczna za pomoc :)
Witam Cię Alicjo,
Jako że sam w tym roku przygotowuję się (a właściwie już się przygotowałem) do matury rozszerzonej mogę Ci polecić pozycję LONGMAN ENGLISH GRAMMAR PRACTICE. Nie jest to repetytorium tylko porządna książka (w całośći po angielsku) zawierająca na pewno wszystkie zagadnienia gramatyczne wymagane na maturze rozszerzonej a nawet więcej. Każdy rozdział jest rozbity na poszczególne zagadnienia i jeszcze mniejsze elementy gdzie po każdym jest masa ćwiczeń.
Książka jest przeznaczona niby na poziom Intermediate ale z tego co zdołałem zauważyć zawiera się raczej w poziomie Intermediate/Upper-Intermediate, no coś pomiędzy tym.
Mam tą pozycję w PDF więc jakbyś chciała napisz to ci ją prześlę czy coś żebyś sobie zobaczyła.

Pozdrawiam

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie