Znam slowka, ale za wolno rozumiem calosc.

Temat przeniesiony do archwium.
Witam

Mam taki problem, mianowicie przy np. ogladaniu serialu znam slowka, tylko musze to zdanie przeanalizowac i dopiero rozumiem calosc inaczej nie nadazam tego przetworzyc. W wiekszosci musze to przetlumaczyc na jezyk polski i dopiero zrozumiec, a chcialbym po ang rozumiec bez tlumaczenia na polski. Czy potrzebuje wiecej cwiczyc ? Czy tak jest zawsze na poczatku ?
Tak, musisz więcej ćwiczyć. Ja mam tak z niemieckim, jak są jakieś trudniejsze zdania.
Cytat: Swedish
Witam

Mam taki problem, mianowicie przy np. ogladaniu serialu znam slowka, tylko musze to zdanie przeanalizowac i dopiero rozumiem calosc inaczej nie nadazam tego przetworzyc. W wiekszosci musze to przetlumaczyc na jezyk polski i dopiero zrozumiec, a chcialbym po ang rozumiec bez tlumaczenia na polski. Czy potrzebuje wiecej cwiczyc ? Czy tak jest zawsze na poczatku ?

Musisz uczyć sie słówek z przykładami, korzystaj z programu PH - Słownictwo. Ucz się każdego słówka, powtarzając głosno i wyraźnie 3 razy, a każde zdanie przykładowe 1[tel]razy. W tym programie każdemu słowu towarzyszy kilka zdań przykładowyach.

Pamiętaj, że każde słowo brzmi inaczej wymawiane samo a inaczej wymawiane w zdaniach.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Praca licencjacka