Kursy językowe online. Skuteczne?

Temat przeniesiony do archwium.
Korzystaliście kiedyś z kursów języka obcego przez skype? Taka forma nauki zyskuje na popularności. Coraz więcej osób wybiera kursy z lektorem przez skype. Uważacie, że taka nauka przynosi efekty?
edytowany przez moderatora: 10 kwi 2014
Ja uczyłem się tak angielskiego i to przynosiło efekty. Na pewno lepsze to aniżeli zapisanie się do jakiejś polskiej szkoły językowej bez native speakera. Ale najlepiej jak będziesz miała zajęcia indywidualnie lub max 3 osoby. Wiem z własnego doświadczenia, że najlepiej jest wyjechać na zagraniczny kurs językowy. Jesteś wtedy zmuszona niejako do nauki angielskiego i nie ma takiej sytuacji, że nauczyciel mówi po polsku o jakimś czasie, a potem każe Ci klepać to samo jak papuga. Poza tym Ci native speakerzy są wysoko kwalifikowani. Poza tym wcale nie jest tak drogo.
Sprawdźcie ofertę na www.edu-podroznik.pl (zarówno Malta jak i GB, po przesłaniu maila dostaniesz ofertę). Jeśli nie możesz na razie wyjechać to nauka przez Skype jest OK, ale poza Skypem radzę jeszcze oglądać filmy z BBC na youtube, czytać książki po angielsku.
Pozdrawiam
Z własnego doświadczenia wiem, że kursy przez skype raczej nie dają za dużo. Zgadzam się z tym, że najlepszym sposobem jest nauka języka angielskiego za granicą, ale ja przykładowo nie mam tyle pieniędzy i czasu, aby wyskoczyć sobie na kursik przykładowo do NY.

Moim zdaniem fajnie jest skorzystać z takich stron jak chatroulette.com i porozmawiać z różnymi ludźmi po angielsku. Na pewno angielski skutecznie wchodzi wtedy do głowy. Plus do tego jeszcze moim zdaniem na plus są takie rozwiązania jak np. kurs językowy sita (http://www.sita.pl/kursy-jezykowe-sita.html).

Nie jest to też najtańsze rozwiązanie jeżeli chodzi o naukę języków, ale raz kupione starcza na długo i można kupić na kilka osób - będzie taniej ; )
Cytat:
Plus do tego jeszcze moim zdaniem na plus są takie rozwiązania jak np. kurs językowy sita (http://www.sita.pl/kursy-jezykowe-sita.html).

Nie jest to też najtańsze rozwiązanie jeżeli chodzi o naukę języków, ale raz kupione starcza na długo i można kupić na kilka osób - będzie taniej ; )

Uważam, że SITA nie jest dla każdego. Dla tych co mają problem z koncentracją SITę odradzam. I rzeczywiście jak powyżej wspomniałeś nauka języka angielskiego zagranicą daje najlepsze efekty. Według mnie lepiej zainwestować w dwutygodniowy kurs języka angielskiego zagranicą niż w SITę (cenę będziesz mieć porównywalną- w moim biurze kurs 2 tygodniowy na Malcie kosztuje 2580 zł, a cały pakiet SITA coś ponad 1800 złotych).
Pozdrawiam
moim zdaniem jak się ktoś chce nauczyć języka to każda forma może być dobra, tylko trzeba wybrać taką, która nam najbardziej odpowiada i dzięki której najlepiej przyswoimy język. Ja szczerze próbowałam różnych metod, nawet przez chwilę myślałam, że sama też się mogę nauczyć, miałam na kompie jakieś programy do nauki angielskiego, ale brakło mi samodyscypliny, żeby się uczyć samej i po kilku dniach przestałam. Dlatego wiem, że dla mnie najlepsze są kursy językowe, wtedy wiem, co i ile muszę zrobić. Teraz wybieram się na kurs ang z Glossą za granicą. Myślę, że jak będę w obcym państwie to nauka języka będzie dla mnie bardziej przyjemna.

»

Mógłby ktoś przetłumaczyć proszę