zajrzyjcie tu...please

Temat przeniesiony do archwium.
hello!
ja znowu z prosba =) powiedzcie mi jak najlepiej szkolic swoja wymowe? chcialbym mowic z taka lekkoscia jak normalni Brytyjczycy badz Amerykanie =) bede do tego dazyc jak mi podacie dobre wskazowki =) z tego co wiem to najlepiej ogladac filmy, sluchac audycji...choc jedynie co mam to BBC i staram sie ogladac czuje ze to za malo =( np. jak ogladam BBC World to troche za trudne slownictwo jak dla mnei i nie wszytsko rozumiem..wiem ze doslownie kazdego slowka nie dam rady w poczatkowym nauczaniu, ale na prawde mi zalezy. Poradzcie mi jak mam tego sie uczyc? zadnego Brytyjczyka ani Amerykanina nie mam pod reka zeby o czyms z nim podsykutowac......=( unfortunately, moze w wakacje bede miec taka okazje =) Mam nadzieje..
help me!
Może jakieś kursy z płytami? Niestety, niewiele umiem pomóc. U mnie: nauczyciele (non-natives) + TV. Ale żadnej rzetelnej weryfikacji wyników dotąd nie doświadczyłem.
dzieki =)

moze ktos zaproponuje cos innego?
powiem ci co mi pomoglo - do podszlifowania akcentu ogladalam sobie generalnie bajki (latwy jezyk) na BBC z wlaczonym teletekstem (strona 888).

Najpierw sluchalam lektora a potem powtarzalam zaraz za nim.

Mam tez kilka plyt dvd z filmami (braveheatr, johny english, little britain etc.), i po prostu powtarzam sobie dialogi i frazy.

i jak na razie wszystko ladnie dziala, i malo kto ma juz teraz zastrzezenia co do mojego akcentu :)

powodzenia!
thanks for everything :*
Little Britain? Ten serial komediowy? -- W takim razie nieźle słyszysz, gratuluję!
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa