Podrecznik dajacy przyjemnosc uczenia :)

Temat przeniesiony do archwium.
Witajcie .

Chce rozpoczac nauke angielskiego praktycznie od zera . Z liceum bardzo malo pamietam i sie nie przykladalam do nauki .
Mieszkam w niemczech od niedawna ,niemieckiego uczylam sie sama ,pozniej robilam kurs 600 godzinny .
Moja nauka niemieckiego na poczatku nie byla owocna .Nauczylam sie jezyka biernego (mialam ogromna blokade mowic po niemiecku )Teraz juz jest lepiej mowie troche swobodniej na poziomie B1 moze B2.
Doskonale zdaje sobie sprawe ze aby nauka byla owocna to lepiej uczyc sie slowek w kontekscie duzo mowic nie zwracac na poczatku na gramatyke .
Najwieksze postepy zrobilam z ksiazkami Assymila (w niemieckiej wersji rewelacyjni lektorzy fantastycznie dobrane dialogi idealna dlugosc ) i Niemiecki w tlumaczeniach z ta ksiazka mozna naprawde nauczyc sie mowic .

Prosze was o rade od jakiej ksiazki z mp3 zaczac .Zalezy mi na bardzo dobrych lektorach .Dialogach ktore powtarzaja nowe slownictwo .
Chce sie uczyc po 30 minut dziennie ale z przyjemnoscia .
Czy gdzies w necie mozna posluchac darmowej lekcji np
Mowimy po angielsku Szkutnika ,First Steps in Englisch,Angielski dla poczatkujacych Dobrzyciej .
Ktora ksiazke dla poczatkujacych wy polecacie .
Dzieki za wszystkie odpowiedzi
Skoro przyznajesz że najlepiej uczyło Ci się niemieckiego z Assimila oraz z Niemiecki w Tłumaczeniach, to proponuje iść za ciosem i do angielskiego zaopatrzyć się w te same wydawnictwa.
Najlepiej i najszybciej uczymy się słów w zdaniu, a Assimil jest jednym z najlepszych kursów do samodzielnej nauki i ze względu na lektorów, uważam że lepszy od Mówimy po Angielsku Szkutnika. Natomiast Angielski w Tłumaczeniach jest rewelacyjny do nauki pamięciowej całych zdań.
Dzieki za odpowiedz .
Angielski w tlumaczeniach jest bardzo fajna seria ale zeby z nich sie uczyc to fajnie bylo by miec wiedze przynajmiej z A2 poziomem .Co do Assymila to widze ze sa 2 wersje z autorem
Frąckowiak Karolina i Bulger Anthony .Czy mozesz rozwinac dlaczego uwazasz ze Assymil jest lepszy od Mowimy po Angielsku .Czy chodzi tylko o lektorow czy rownierz o tekst . Niemiecka wersja assymila zawiera bardzo fajne anegdoty i swietny system powtorkowy .
A jak przy Assymilu wypada kurs First Steps in Englisch .

Wielka szkoda ze nie mozna choc jednej lekcji posluchac Demo .
Bo np Assymil jest na youtube a Angielski w tlumaczeniach na stronie wydawnictwa .
Assimil dla początkujących 1 tom autorem jest Bulger a adaptowała Gorzelak, natomiast wyższy poziom składający się z 2 tomów, autorem jest Gorzelak o ile pamiętam........

Uważam że lepszy jest Assimil od Mówimy po Angielsku, ponieważ ma więcej tekstów i do nauki rozumienia lektorzy mówią wyraźniej i wolniej. Ale to jest ocena moja subiektywna.

The first steps in English dr Krzyżanowskiego jest bardzo dobrym kursem do nauki mówienia, ma trochę inną metodykę nauki niż pozostałe kursy, już o tym pisałem w innych postach.

Jeśli chcesz coś ciekawego do nauki, to zajrzyj do The World Through English Szkutnika i Pankhursta,
3 tomy do nauki języka poprzez poznawanie świata. Rewelacja.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie