Irena Dobrzycka "Angielski dla początkujących"

Temat przeniesiony do archwium.
Witam! Mam pytanie do ekspertów: posiadam starą książkę (bez kaset)Ireny Dobrzyckiej "Angielski dla początkujących" - rok wydania 1968! Zastanawiam się czy jest sens uczyć się samodzielnie z tak starego podręcznika (dodatkowo bez kaset) czy lepiej skorzystać z drugiego kursu, który posiadam: H. Krzyżanowski "Angielski w 3 miesiące dla początkujących" - rok wydania 2001. Szczerze mówiąc miałbym ochotę uczyć się z tego starego podręcznika (jakoś bardziej do mnie przemawia) uzupełniając brak kaset pakietem Profesor Henry (Słownictwo, Gramatyka, Rozumienie i Konwersacje) dodatkowo lekcje BBC oraz słownik multimedialny: Oxford Wordpower. Co o tym sądzicie? Aha angielski znam na poziomie elementary (no raczej końcówka elementary), a muszę znać angielski aby wyjechać do pracy.
Poszukaj w księgarniach internetowych. 2 lata temu ukazało się nowe nieznacznie zmienione wydanie tego podręcznika (Angielski dla początkujących) z 3 kasetami, a w tym roku z płytami CD. Byc moze dostaniesz go również w tradycyjnej księgarni.
nie pamietam już tej ksiązki, ale skoro bardziej do Ciebie przemawia to dlaczego nie ta właśnie książka?
Oxford wordpower to, moim zdaniem, świetny słownik jak na ten poziom, będzie Ci dobrze służył.
Dzięki za pomoc. Pozdrawiam
Mam Angielski dla początkujacych Dobrzyckiej na cd. Nie używam i mogę odstąpic.
Jesli jesteś zainteresowany podaj maila, odpiszę.
Bez kaset, to się nauczysz języka...ale potrzebnego do czytania gazet, a nie rozmowy i słuchania.
Cześć! Własnie tydzień temu kupiłam sobie Dobrzycką "Język angielski dla początkujących" z 3 płytami CD i "Język angielski dla zaawansowanych". Kupiłam ostatnie wydanie, zamówiłam na stronie internetowej wydawnictwa Wiedza Powszechna www.wiedza.pl. Jestem bardzo zadowolona, naprawdę polecam, w tej książce jest bardzo dobrze wszystko wytłumaczone. Na początek jest naprawdę dobra!!! Polecam też inne książki tego wydawnictwa!! Lidka
ja byłabym zinteresowana. proszę o info dot. ceny ma maila [email]
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Nauka języka