nauka jezyka w Anglia- Chichester

Temat przeniesiony do archwium.
Witam
Poszukuje jakiejś szkoły lub czegoś (może indywidualych lekcji) gdze można by się uczyć języka w Chichester. Ktos coś wie na ten temat ???
Pójdź do Chichester College a tam masz jak na razie darmowe kursy ESOL.

Address The Directorate of International Operations
Chichester College
Westgate Fields
Chichester
West Sussex
PO19 1SB
Tel +44 (0)1243 536294/533899
Fax +44 (0)1243 775783
Email [email]
Już wiem o tym collegu ale jest dopiero od września no i w najnowszym prospekcie nie ma nic darmowego ...Rozwiń ten skrót bo nie wiem co wybrać.
Który skrót - ESOL?

ESOL = English as a Second Language to Overseas Learners

Ja zapisałem żonę od września i wiem, że wciąż jest za darmo. Były plany aby wprowadzić opłaty ale z tego co wiem dla obywateli EU wciąż jest za darmo.
Dzięki, dobrze wiedzieć - w najnowszym prospekcie nic o tym nie ma.
witam. sala1 - dwa tygodnie temu mielismy egzmin konczacy dany poziom kursu. po tym egzaminie mielismy spotkanie dotyczace dalszej nauki jezyka angielskiego.
jest juz wiadome na 1000% ze kurs bedzie platny w calej Anglii, czyli w Chichester college tez ! 70funtow za 10 tygodni. czyli 3.50 funta ze jedna lekcje. niestety godzin tygodniowo bedzie znacznie mniej bo tylko 2 tygodniwo a nie jak dotychczac 8 godzin za darmo :(( jest to ostateczna decyzja i na pewno nie bedzie za darmo. pozdrawiam
sala1 - zapomnialam dodac ze kurs zaczyna sie po 10 wrzesnia. zapisywac mozna sie po 15 sierpnia.
pozdrawiam
mam zaufanie do kursów eskk (uczyłam się na 3 ich kursach). Teraz oni mają ofertę dla osób przebywających za granicą - intensywny kurs. Weż sobie zobacz na www.basicenglish.eskk.pl Paczke materialow przesylaja ci tam gdzie chcesz, oprocz tego masz mozliwosc konwersacji online (przez skype albo na telefon) z lektorem angielskiego, ale Polakiem. Masz tez mozliwosc odrabiania prac domowych przez internet. Sam decydujesz jak szybko i intensywnie sie uczysz (mozesz jesli potrzebujesz poswiecic na to 7 godzin dziennie lub 1 w tygodniu). To samo z konwersacjami - mozesz sobie gadac tak czesto i tak długo jak chcesz
Być może. Ja pytałem się jeszcze w maju więc mogło się to zmienić. Cała nadzieja w tym, że został złożony wniosek do parlamentu w tej sprawie i może da się coś odkręcić, ale może to tylko płonne nadzieje.... ;(
Wielkie dzięki !!! Czy uległazmiana nazwy kursu czy nazywa się tak samo ??? Ważne dla mnie bo sam chce się zapisać a z angielskim jestem raczej na bakier. Z tego co wiem to w chichester bylo to cały czas 2 godz na tydzień ...?Mam katalog najnowszy i właśnie nie ma w nim wogóle english as a second language jest tylko english as a foreign language pre intermediate for no naative speakers ...
witaj sala1 - dotychczas mialam zajecia 2 razy w tygodniu po 3,5 godz, czyli razem 7 godzin tygodniowo za darmo. Niestey od 17 wrzesnia bedzie ten sam kurs RAZ w TYGODNIU - 2godziny !! i platne 70 funtow. Jest to pewne i potwierdzone gdyz dzis zapisalam sie juz na ten kurs. Co do katalogu to nie ma w nim nawet polowy waznych informacji o roznorodnosci kursow. Najlepiej jest isc do collegu i tam sie wszystkiego dowiedziec. Pracownicy sa bardzo przychylni i pomocni. Za tydzien rozpoczyna sie letni intensywny kurs nauki j.angielskiego. Trwajacy od pon do pt 6 godz dziennie przez 2 miesiace. CENA 600 funtow !!!
pozdrawiam :)
Witaj
Czy te bezplatne kursy sa wszedzie bezplatne takze w Londynie? bo takze chce zapisac zone.

pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.