Kilka prostych pytań

Temat przeniesiony do archwium.
Witam, od dłuższego czasu zajmuje się muzyką, postanowiłem wkońcu coś nagrać ale w języku angielskim ale jak zaczołem to napotkałem kilka ważnych problemów, spododowanych słabą znajomością języka angielskiego, a mianowicie

Język angielski znam słabo, same podstawy a wiadomo żeby coś dobrze nagrać trzeba go znać w miarę dobrze, proszę mi powiedzieć od czego mam zacząć czy od gramatyki czy od słówek. Czy kurs w serwisie supermemo jest kursem dobrym, mam wykupiony pakiet "Basic English PL (American)".

Nie wiem czy jest to spowodowane słabą znajomością języka angielskiego czy nie, otóż w trakcie nagrywania mam często tak że przy wymawianiu jakiegoś zdania poprostu się zatykam, powiem nie tak jak powinno być czy to jest spowodowane słabą znajomością języka czy nie.

Ostatnie moje pytanie dotyczy wymowy, korzystałem z serwisu m-w.com i nagrań w kursie supermemo. Proszę mi powiedzieć czy nagrania w supermemo są nagraniami wykonanymi przez native, ponieważ mam wrazenie że nie. Czy znają państwo może jeszcze jakieś dobre serwisy typu m-w.com oraz serwisy w których są nagrania wymowy np. imion,miast itp.

Pozdrawiam.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa