Angielskie adresy...PILNE!

Temat przeniesiony do archwium.
Witajcie!
Bardzo proszę o wytłumaczenie angielskiego adresu:

25, Westbound Road, Borehamwood
Herts, WD6 1DX

Wiem tylko tyle, że to 25 to nr domu a Westbound Road to ulica.
Jak poprawnie zapisać adres:

ul. Graniczna 23
41-500 Chorzów
Poland

??????????/

Z góry dziękuję za odpowiedź.
adresow sie nie zmienia, przeciez w kazdym panstwwie jest inny system kodowy itp.
Dla celow szkolnych mozesz tylko zamiast 'ul' pisac 'St.", ale za nazwa ulicy.
Borehamwood Herts - miasto, pewnie na północy Londynu

WD6 1 DX - przypuszczam, ze kod albo nazwa dzielnicy, county,

23 GRaniczna St.
41-500 Chrzanów
Poland

często gęsto zostawia się nazwę w oryginale, żeby mogli Cię zidentyfokować, ma to miejsce szczególnie w przypadku wszelkich listów o znaczeniu międzynarodowym lub w umowach handlowych, szczególnie jeśli chodzi o nazwę spółek, kancelarii itp...
a właśnie, bo nie widziałęm nigdzie wątku z życzeniami :)

Happy Easter, Sir. :)
>>41-500 Chorzów

>41-500 Chrzanów
>WD6 1 DX - przypuszczam, ze kod albo nazwa dzielnicy, county,

Dobrze przypuszczasz.... to kod ulicy, najwazniejsza czesc adresu w UK, o tyle rozny od polskiego, ze polski odnosi sie do miejscowosci i stad wazna jest tez ulica w UK nawet jak nie podasz ulicy to dojda do tego po tym wlasnie kodzie...
lol, to chyba tylko ja potragię :)
do To_ja :)
Dokladnie to: Dwie pierwsze litery oznaczają miasto, kolejne jedna lub dwie cyfry to poczta, końcowe trzy znaki to ulica
ciekawy temat:

US Zip Codes should be 5 digits with no spaces (90210).
US codes include only numbers. Basically, the numbers run from east to west. Therefore, 90210 is obviously on the west coast (Beverly Hills, California) and 10001 will be a part of New York City (east), 60601 will be a part of Chicago (central).

Canadian Postal Codes should be 6 letters/digits and contain a space (N2A 2H2).
The first letter of the code also runs from the eastern part of Canada to the western part (like in the States). Montreal's postal codes would begin with an "H" (east), Toronto's codes would begin with a "M" (central) and Vancouver's (west) codes would begin with a V
Dziękuję bardzo za pomoc ;)
A co do kodu miasta to to nie Chrzanów, tylko Chorzów :P A i adres i tak podałam inny niż muszę dla celów forum:) więc nie myślcie, że to mój prawdziwy:P
Silvia, jeśli podajesz komuś z zagranicy swój adres, to podawaj go tak jak się go pisze po polsku a nie po angielsku.
eva74, dziękuję za radę ;)
Well, you have no idea how dumb people can be.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie