Jak zacząć ??

Temat przeniesiony do archwium.
Witam wszystkich serdecznie. Mam nadzieję ze pomożeci mi rozwiązać mój problem, a jest on nastepujący: Zamierzam rozpocząć naukę j.angielskiego i nie wiem jak zacząć ?? Czy mam zapisać sie do dobrej szkoły, czy brać prywatne korepetycje ?? Z góry dziekuje za pomoc :)
zapisz sie do szkoły jezykowej , musisz sie rozeznac pytac o opinie korepetycje no coz nauczanie jeden na jeden jest ok ale drogie..kursy sa tansze no i max 8 osob wg. "nowych ofert" z tego co pamietam
Jesli dopiero zaczynasz to lepiej zapisac sie do szkoły językowej. Tak jak pisze Yaates musisz najpierw sie rozeznac, przejrzec oferty, popytac bo jesli trafisz gdzies gdzie nie będzie ci sie podobało moze cie to zniechęcic do dalszej nauki, badz w ogole do języka :/ A o co pytac zapisując się do szkoły językowej? Podobny temat (bo chodziło tam o kursy do FCE) pojawił sie na forum FCE ;) - "jaka szkola do FCE", przejrzyj ten watek, moża okazac się bardzo przydatny :)
Ok. Bardzo dziekuje za pomoc. Pozdrowienia dla wszystkich :)
cześć wszystkim!ja juz trochę siedzę w tym angielskim ale cały czas go szlifuję, a jeśli chodzi o początki to ja zaczynałem od szkoły językowej i jestem zadowolony choć teraz zmieniam na inną bo niewiem w sumie czemu - chyba mnie przekonali fajne miejsce, lektorzy i Panie w sekretariacie-bardzo miłe!!!!ale poważnie ja polecam Britisha - British School we wrocku na Kazimiera Wielkiego. Do zobaczenia na kursach