"The Next Steps In English"- dr Henryk Krzyżanowsk

Temat przeniesiony do archwium.
Dzień dobry. Mam dostep do w/w kursu. Moje pytanie brzmi: czy warto sie za to zabierać? Nauka z kasetami bywa nużąca, ale potrafię byc zdyscyplinowana. Tylko czy ja sie czegos naucze? Dodam ze mam fce zdany na b i zamierzam podchodzic do cae zimą 2005, czyli za jakies 1,5 roku. Wiem, ze to nie przygotuje mnie do egzaminu, moze byc jedynie forma oderwania sie na chwile od testów, nauki słówek, itp. Co o tym myslicie? Czy ktos przerobił cały kurs? Czego mozna sie nauczyć i czy w ogóle warto poswięcic czas?
Dzieki, Ada.
Witam !

Kurs jest zdecydowanie warty polecenia. Przerobilem cały przygotowujac sie do Olimpiady 2 lata temu. Doskonałe rozwiniecie materiału "First Steps in English" równiez autorstwa pana Krzyzanowskiego. Bardzo polecem szczegolnie jesli jestes osoba zdyscyplinowana bo oprawa i sluchanie kaset w dobie Internetu i CD to niemałe wyzwanie. Zycze wytrwałosci
pozdrawiam
doccus
Jesli masz jakies pytania o chetnie odpowiem.
Też uważam ten kurs za jak najbardziej godny polecenia. Fakt, że jest dostępny tylko na kasetach w porze kom puterów multimedialnych nie jest problemem. W miarę nauki każdą kasetę można przegrać na płytke CD audio. Lub wszystkie 6 w formacie mp3 na jedną płytę.

Ważna i bardzo przydatna jest tez informacja, że w planach SuperMemo Worldu jest wydanie na przełomie roku obu kursów Dr Krzyżanowskiego jako baz SuperMemo (patrz http://www.supermemo.pl).
Ok dziękuje za odpowiedzi, to zaczynam w takim razie.
Pytałam, bo po przejrzeniu skryptów, wydawało mi sie, że sa tam rzeczy które znam, chodzi mi o gramatykę, bo ze słownictwem to róznie. Zobaczymy jak bedzie szło. W razie czego, zapamietuje Twoja propozycje co do pytań Doccus. Pozdrawiam.

« 

Pomoc językowa

»

Programy do nauki języków