Witam!
Jestem nowym użytkownikiem tego forum i na wstępie chciałbym was wszystkich przywitać!
A więc mam pewien problem.. jedni pomyślą że błachy ale dla mnie to dość trudna sytuacja. Jestem w pierwszej klasie liceum, moja sorka nie zbyt przemawia do mnie swoją nauką przez co nie wynoszę dużo informacji z lekcji. Staram uczyć się sam ze strony isel.edu.pl z programu sesji. Staram się robić fiszki z całymi wyrażeniami które moge powtarzać gdziekolwiek jestem i po jednej, dwóch powtórkach zdanie pamietam ponieważ mam motywacje i postawiony warunek że musze dobrze zdać maturę i właściwie będe do niej przygotowywał się sam. Mój angielski jest na poziomie pre-intermediate czyli nie najlepszym... Chciałbym was zapytać i prosić o pomoc.
Czy nadal mam brnąć w tych fiszkach czy może zmienić styl pracy?
Co do książki którą mam w szkole to UPSTREAM INTERMEDIATE, ale w domu mam książkę JUMPER (napisana w oryginale po ang.) tłumacza Quicktionary 2 Premium, książke
MATURA COMPANION. Co do książki staram się ją czytać ale czy czytanie książki pomoże mi w dużym stopnie podbudować angielski?
Myślałem też na nauką z programu typu SM czy Prof. Henry ale mój dzienny czas przy komputerze to ok.2h ponieważ mam inne lekcje(profil mat-inf).
Proszę was o podpowiedź jak uczyć się do tej matury do trzeciej klasy aby ją dobrze zdać ( rozszerzenie 70-80%). Będę bardzo wdzięczny. Co do korepetycji bede bral je w 2kl liceum bo nie chce obciążać rodziców nowymi finansami a chce im pokazać że potrafie.
Pozdrawiam