Dialekty

Temat przeniesiony do archwium.
Witam wszystkich!
Interesuję się dialektami amerykańskimi i baaardzo chciałbym się nauczyć na początek jednego z nich. Nie znam jego nazwy, szukałem w wielu miejscach w sieci, może ktoś z Was bedzie wiedział o co mi chodzi. Konkretnie mam tu na myśli o typowo rosyjski akcent, a jeszcze konkretniej - jeśli ktoś z was grał w GTA IV to z pewnością wie o co mi chodzi ^^ Jeśli ktoś zna nazwe tego dialektu to bardzo proszę a jakby ktoś wiedział gdzie mogę się go nauczyć (jakieś nagrania konkretne albo stronka internetowa) to też byłoby bardzo miło (podstawa w tej nauce to osłuchać się z charakterystycznymi dźwiękami). Przepraszam że się tak rozpisałem ale chciałem mieć pewność że zrozumiale wyjaśnie w czym tkwi problem. Z góry dziękuję i pozdrawiam
Coś Ci sie chyba pomyliło. Dialekt to nie to samo co obcy (rosyjski) akcent.
w sumie masz racje.
dialekt moze być charakterystyczny dla danego regionu.
to przepraszam bardzo.
ale pomimo to chyba można zrozumieć o co mi chodzi?
prosze o pomoc
macie jakis pomysł?
bardzo prosze o jakąs rade...
Chcesz się nauczyć mówić po angielsku z rosyjskim akcentem, tak?
Dziwny pomysł :)

Może zaprzyjaźnij się z Rosjanami i nasladuj ich wymowę angielskiego?
znaczy jakby to powiedziec..
oczywiscie pragne nauczyc sie jezyka angielskiego ze zwykłym amerykańskim akcentem ale jak juz wczesniej wspomniałem interesuje sie różnymi sposobami mówienia, kulturami itd.
ciekawi mnie to, chciałbym zgłębić się w tym temacie
osobiście nienawidze jezyka rosyjskiego i wszystkiego z tym związane (naprawde nie wiem czemu^^) ale zwykła chęćpoznania "czegoś nowego"
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa - tłumaczenia