Companion- co to za dodatek?

Temat przeniesiony do archwium.
Wiem ,ze companion po angielsku towarzysz. Przy wielu seriach podreczników mamy jednak- poza student's book, work book, kasetami , teacher's book- równiez ksiązkę companion (np. Enterprise companion). Jaka ona funkcje spełnia i co to takiego? Prosze o odpowiedż
dlaczego nikt nie chce pomoc? :(((((((((
Niezapominajko, jestem w stanie pomoc Ci tylko troszeczke, poniewaz nigdy nie mialam tego w rekach. Companion jest dodatkiem do ksiazki ucznia, i w odroznieniu od niej jest po polsku. Znajduja sie tam wypisane slowka z posczegolnych unitow (chyba z tlumaczeniami, bo w ksiazce przeciez tez sa) i z tego co mi sie wydaje sa tam rowniez objasnienia gramatyki po polsku. Tyle tylko wiem, niestety :(
Wielkie, wielkie dzieki za wyjaśnienia.
Ja mam Companion do Mission FCE 2 i tylko o tym mogę się wypowiedzieć. Znajduje się w nim słowniczek angielsko-angielsko z polskimi tłumaczeniami do każdego Unitu oraz kilka testów i ćwiczeń które sprawdzają znajomość wyjaśnionych wcześniej słów. A na końcu jest klucz do tych ćwiczeń i tyle.
Nie ma w nim żadnych objaśnień z gramatyki. I prawdopodobnie w Companion do Enterprise też nie gramatyki, ale nie pamiętam dokładnie gdyż miałam tę książkę bardzo dawno w rękach. Do gramatyki w serii Enterprise są osobne książki Enterprise Grammar.
Pozdrawiam.
companiony do enterprisa to po prostu ksiazki z wypisanymi i przetlumaczonymi slowkami z poszczegolnych unitow, czasem dodawane sa konteksty w jakich mozna tych slowek uzywac, po kazdym unicie sa cwiczenia na poznane slownictwo, gramatyki nie ma tam zadnej
pozdrooofka
Temat przeniesiony do archwium.