Witam. Zauważyłem kilka błędów w w dziale ćwiczenia>ćwiczenia z gramatyki>przedimki.
W II od góry ćwiczeniu jest zdanie The dolphin is said to be a very friendly animal ------> wg mnie powinno być a dolphin. Poza tym dwie odpowiedzi w ogóle nie są weryfikowane. Liczba odpowiedzi poprawnych + tych ,,błędnych,, to 29 a gdzie pozostałe dwie?
W III ćwiczeniu też nie są sprawdzane dwie odpowiedzi.
W V ćwiczeniu nie jest sprawdzana jedna odpowiedź.
W VI ćwiczeniu nie jest sprawdzana jedna odpowiedź.
W VIII ćwiczeniu jest zdanie Joe is a great traveller. The places....etc. ------->mimo że wstawia się przed Himalays the to i tak przy sprawdzaniu pisze że popełniło się błąd bo wpisało się -, więc nie ma szansy żeby było dobrze.
W tym samym ćwiczeniu jest zdanie Men live shorter than women ------> mimo wpisania women wynik pokazuje że wpisało się the women i zaznacza błąd.
W tym samym ćwiczeniu jest zdanie Sicily and Ibiza are my favourite islands on...etc------> mimo że wpisuje Ibiza wynik pokazuje że wpisałem the Ibiza i zaznacza błąd.
W tym samym ćwiczeniu jest zdanie Argentina is in South America and the USA is..etc. ------> mimo, że wpisuje South America wynik pokazuje że wpisało się the South America i zaznacza błąd.
W tym samym ćwiczeniu 8 odpowiedzi nie jest w ogóle sprawdzanych.
W IX ćwiczeniu jest zdanie Have you seen the Tower of London or the Houses of Parliament in London? ------> mimo, że wpisuje the Houses of Parliament wynik pokazuje że wpisało się, - i zaznacza błąd.
W tym samym ćwiczeniu jest zdanie Has she visited many places in Europe? Oh yes, ...etc ------->
mimo wpisania Denmark wynik pokazuje że wpisało się the Denmark i oznacza jako błąd.
W tym samym ćwiczeniu jest zdanie I hate geography and biology! Only English is...etc --------> mimo wpisanie biology wynik pokazuje a biology i oznacza jako błąd.
W tym samym ćwiczeniu jest zdanie Gdańsk is in northern Poland and Kraków is in the south. ----->
tu akurat nie jestem pewien ale wydaje mi się, że powinno być south, jako adjective a nie the south - direction.
W tym samym ćwiczeniu 7 odpowiedzi w ogóle nie jest sprawdzanych.
W X ćwiczeniu jest zdanie I saw a man and a woman coming out of the building.-----> mimo, że wpisuje a woman, wynik pokazuje że wpisało się the woman i zaznacza błąd.
W tym samym ćwiczeniu 11 odpowiedzi w ogóle nie jest sprawdzanych.
W XI ćwiczeniu jest zdanie A bee is an insect and an elephant is a mammal.------> mimo że wpisuje an elephant wynik pokazuje że wpisało się a elephant i zaznacza błąd.
W tym samym ćwiczeniu 3 odpowiedzi nie są srawdzane.
W XII ćwiczeniu jest zdanie A dog is sleeping on a sofa.------> Nie jestem pewien ale chyba powinno być The dog i the sofa, w końcu nie każdy pies śpi na każdej sofie.
W tym samym ćwiczeniu jest zdanie A friend of mine organised an advertising campaign for Microsoft. ----> mimo że wpisuje się an advertising wynik pokazuje że wpisało się a advertising i zaznacza błąd.
W tym samym ćwiczeniu jest zdanie Do you know a Smith?-----> powinno być Do you know Smith?