45 Olimpiada Języka Angielskiego

Temat przeniesiony do archwium.
121-150 z 202
Aha dobra, to te linki w kalendarzu nie są na ustny chyba, tylko na pisemny. Mózg mi się chyba zlansował po covidzie :) dobrze dla was :P Rozumiem że też masz na pisemny linki?
Cytat: Paolob
Aha dobra, to te linki w kalendarzu nie są na ustny chyba, tylko na pisemny. Mózg mi się chyba zlansował po covidzie :) dobrze dla was :P Rozumiem że też masz na pisemny linki?

Dokładnie tak, pisemny (o dziwo mam tylko ten grupowy xd).
I życzę zdrowia po przejściu przez covid!
Cytat: rAdian314
Mam coś takiego (plik .docx):
Uprzejmie informuję, że wszystkie egzaminy mogą odbywać się z domu. Egzamin
ustny odbędzie się -redacted-
W tym czasie należy mieć
włączony komputer, przygotowany dowód tożsamości i czekać na połączenie z komisją
egzaminacyjną. Kamerka wsm jest tu liczba pojedyncza...) powinna być skierowana na twarz.
*Kilka minut przed
wyznaczonym terminem będzie przesłany link do okna.*
Dobrze jest, żeby się łączyć n
egzaminy będąc zalogowanym na swoje konto google.
Proszę do jutra włącznie przesłać na adres... (tu już nic ciekawego nie było)

Ja dostałam praktycznie identycznego i też nie mam linku w kalendarzu (do ustnego). Z treści chyba taka była za tym koncepcja, po prostu wyślą linka do zooma bezpośrednio przed.

Swoją drogą, o której zamierzacie wejść na to spotkanie (spotkania?) do pisemnego? Punkt 12, chwilę przed?
chyba 11:30, tak jak napisali w mailu (do mnie przynajmniej xdd bo ja dostałam nowego wczoraj wieczorem z innym linkiem). A wiecie może jak to działa? Łączymy się przez google meets ale test już rozwiązujemy w tym linku co podali na stronie (https://www.e-wsjo.pl/olimpiadaoja/ )?
I jeszcze jak to z tymi kamerkami? ja nigdzie nie dostałam informacji o 2...
Damn... Straszny bajzel, a ciężko ustalić co i jak między nami bo mamy różnych opiekunów i różne komisje a na to wychodzi, że nie mają żadnego uniwersalnego sposobu przeprowadzania tego. Ja właśnie w żadnym mailu nie mam nic o 11.30, dlatego pytam ;) O tych dwóch, ja przynajmniej wspomniane miałam tylko i wyłącznie w tym pierwszym mailu odnośnie organizacji, w dalszych występuje jedna. Tak samo jest na ich stronie, więc należy założyć, że normalnie jedna.
Cytat: czterdziesciicztery
Damn... Straszny bajzel, a ciężko ustalić co i jak między nami bo mamy różnych opiekunów i różne komisje a na to wychodzi, że nie mają żadnego uniwersalnego sposobu przeprowadzania tego. Ja właśnie w żadnym mailu nie mam nic o 11.30, dlatego pytam ;) O tych dwóch, ja przynajmniej wspomniane miałam tylko i wyłącznie w tym pierwszym mailu odnośnie organizacji, w dalszych występuje jedna. Tak samo jest na ich stronie, więc należy założyć, że normalnie jedna.

Wyszedłem z dokładnie tego samego założenia
Ktoś stąd ma grupę pani A.McB.?
Ja mam pana marcina morawskiego...
Powodzenia ;)
Powodzenia!
I jak wrażenia?
Test luk bardzo łatwy (zresztą jak zwykle), słownictwo takie eeeeech (powtórzyło się parę z poprzednich lat, np. mercy klling), czytanie na ogół trudne (jak zwykle) i tłumaczenia jak to tłumaczenia haha.

A jak wam poszło?

Also, też macie "podgląd: niedozwolone" przy teście xd? Chciałem sprawdzić swoje odpowiedzi ale chyba się nie da.
i jak Wam poszło?
I jest po!! Wreszcie...
U mnie tak:
Tłumaczenie spoko
Luki- słabo, gorzej niż zwykle
Reading- trochę gorzej niż zwykle
Reading & Writing - dobrze, ale ta sekcja zawsze idzie wszystkim dobrze ha
Jak wrażenia? Damn those surreptitious sarnies!
I jest po!! Wreszcie...

Exactly my thoughts...
Tłumaczenie właśnie dość przyjemne w moim odczuciu, ale czytanie i hangman gorzej xd
Swoja drogą, też mieliscie wrażenie że mało czasu? Czy tylko ja? Na okręgowym to było mega, mega dużo, a tu strasznie mało, oddałem odpowiedzi 8 s przed czasem XD
Nie tylko... z vocab nie miałem w sumie czasu się zastanowić porządnie nad słówkami
Z ciekawości, kiedy macie ustny? Ja jutro, i nie wiem w sumie czy to lepiej czy nie. Z jednej strony wcześniej z głowy, z drugiej można by coś jeszxcze powtórzyć.
jutro, i w sumie już nie wiem co powtarzać... Myślicie, że pojawią się te pytania ze strony typu JAKI JEST NAJWIĘKSZY WYNALAZEK albo CZY RECYKLING JEST DOBRY?
Cytat: kazzoo234
jutro, i w sumie już nie wiem co powtarzać... Myślicie, że pojawią się te pytania ze strony typu JAKI JEST NAJWIĘKSZY WYNALAZEK albo CZY RECYKLING JEST DOBRY?

Każdy dostaje inne (give or take) pytania, z puli pytań na stronce, więc całkiem możliwe że się trafi. Ale raczej te ogólne to można po bs'ować, gorzej z historią i geografią ;)
Gotta love BS'ing <3
Znajomi mnie się pytają kiedy wyniki A ja nie wiem XD
Może wy wiecie? Choć wątpię, no bo olimpijska organizacja to (pierwiastek z 9)/10 ugh
Gotta love BS'ing <3
Znajomi mnie się pytają kiedy wyniki A ja nie wiem XD
Może wy wiecie? Choć wątpię, no bo olimpijska organizacja to (pierwiastek z 9)/10 ugh

W latach gdzie nie było zdalnych wyniki były po zakończeniu zawodów, ale teraz to kto wie
a myślicie, że na ustnym nam powiedzą jak nam poszedł pisemny?
wgl czy wy już macie link na ustny? Bo ja mam go dzisiaj o 13 coś chyba a ciągle nie dostałam linku do spotkania...
Cytat: kazzoo234
wgl czy wy już macie link na ustny? Bo ja mam go dzisiaj o 13 coś chyba a ciągle nie dostałam linku do spotkania...

Nope, ale podobno ma przyjść na maila 10 min przed
Cytat: rAdian314
Nie tylko... z vocab nie miałem w sumie czasu się zastanowić porządnie nad słówkami

Ja też. Ogólnie odnoszę wrażenie, że i test luk i hangman w wersji tradycyjnej po prostu jest o wiele mniej time consuming. Bo tutaj trudno jest policzyć ilość brakujących literek, trzeba patrzeć z kartki na ekran itp.
Oddałam 30s przed końcem ;D

Z ogólnych wrażeń- dużo Czarnobyla hah.

Od wczoraj nie daje mi spokoju pewien fragment z testu luk. Pamięta ktoś może dwuskładniowe(?) wyrażenie, które zaczynało się na L.... O..... ? Pojawiło się dwa razy praktycznie obok siebie, w wypowiedzi rozmówcy bohatera głównego?
Powodzenia na ustnym!
jeśli ktoś już po ustnym, to powiedzcie o co Was pytali xDD
Cytat: czterdziesciicztery
Od wczoraj nie daje mi spokoju pewien fragment z testu luk. Pamięta ktoś może dwuskładniowe(?) wyrażenie, które zaczynało się na L.... O..... ? Pojawiło się dwa razy praktycznie obok siebie, w wypowiedzi rozmówcy bohatera głównego?

Tak, pamiętam, też nie miałem...
Ufff już po ustnym, poszło całkiem spoko mam wrażenie. Powiedzcie proszę czy was też tyle trzymali (jak już się odbędzie wasz egzamin)
Temat przeniesiony do archwium.
121-150 z 202

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa