Z Crash Course też korzystałam przyznam, ale osobiście właśnie średnio podoba mi się styl prowadzenia. John Green taki zbyt optymistyczny na moje gusta. Uwielbiam historię, więc tu głównie korzystałam ze stron takich jak www.ushistory.org; choć jeśli nie jest to twoja pasja to raczej odradzam. Ogrom informacji, a ostatecznie bardzo ogranicza cię czas mówienia na ustnym. Z literatury zależy co wybierzesz ;D Warto się zapoznać z przykładowymi pytaniami na Internecie odnośnie tych książek/poezji; poczytać opracowania; zobaczyć co jest z tego ważne z perspektywy nauczycieli/profesorów. Przede wszystkim wybierz takie pozycje, które cię choć trochę zainteresują, nie sugeruj się ich długością czy "łatwością". Po prostu łatwiej się wtedy o tym opowiada. Szczególnie, że tematyka ustnych jest na stronie na długo przed samymi egzaminami, jak podejdziesz do tego odpowiednio szybko to wszystko da się przeczytać.
Z przygotowań do pisemnego warto byłoby się też zastanowić nad nauką mniej "książkową". Na tym poziomie warto czytać artykułu gazet anglojęzycznych typu NYT, The Guardian itp. Niestety subskrypcje często kosztują miliony monet, ale zdarzają się jakieś promocje, free trials; jak pokombinujesz możesz trafić na bardziej sensowne oferty. Książki, opowiadania też fajna sprawa; a jak masz ebooka to na necie można je odszukać ;) Tyle tylko, że literary style różni się nieco od języka użytkowego i trzeba mieć to zawsze na uwadze. TV na tym poziomie wydaję mi się zbyt mało formalne, język potoczny to nie jest to o co chodzi p. Heniowi.