Książki przed filologią

Temat przeniesiony do archwium.
Witam wszystkich bardzo serdecznie :)
Otóż jestem w klasie maturalnej i wybieram się na filologię angielską.Zdaję oczywiście maturę rozszerzoną i idzie mi odpukać bardzo dobrze ;).Jak już wspominałem mój wybór padł na anglistykę ,a dokładniej nkjo.Chciałbym zapytać czy moglibyście mi polecić jakiś podręcznik językowy na wakacje ;) Chodzi o poziom advanced
Bardzo dziękuje za wszelką pomoc i rady.
Pozdrawiam
Vaughn
Również wybieram się na filologię i korzystając z porad nauczycielki (mojej mentorki duchowej :P) zamierzam przerobić sobie książkę Vince'a- Advanced Language Practice. Poza gramatyką, znajduje się tam rozdział m.in. ze słownictwem i innymi takimi przydatnymi rzeczami, które warto byłoby znać :)
a można spytać, Vaughn, do którego nkjo się wybierasz?
Dziękuje za radę odnośnie podręcznik.Wybieram się do bydgoskiego nkjo :)
Nie chcę tworzyć nowego tematu co by nie robić bałaganu ;). Mam pytanie odnośnie jakiegoś dobrego słownika.Zastanawiam się nad Oxford advanced learner's dictionary,z tego co widziałem ma on bardzo dobre opinie.Proszę o jakieś rady odnośnie tego jak i również innych słowników,dobrych dla studentów filologii angielskiej(mam nadzieję że się dostanę ;)
Musisz porównać ten OALD i Longman Dictionary of Contemporary Language. Ja mam ten drugi i moim zdaniem jego wersja na płycie, którą dostajesz wraz ze słownikiem, jest o niebo lepsza niż ta Oxfordu.
W związku z tym, że ja korzystam głównie z wersji elektroczniej to wybór był prostszy ;)
Temat przeniesiony do archwium.