List do poprawki

Temat przeniesiony do archwium.
Dzień dobry. Miałam za zadanie napisać list (12[tel]słów)do przyjaciela z Angli, który chce przyjechać na kursy językowe do Polski. W pracy należało zawrzeć:
* czas trwania kursu 21st June- 21st July
*accommodation (stay at my place)
- free time plans
- stay on after course ends.

List napisałam ale obawiam się, że jest w nim wiele błędów. Proszę o pomoc w poprawie. POzdrawiam

Dear Alex!
Thanks for the last letter. I enjoy that you arrive, and have bit time with me.
Like you please me I check all courses ofers. I find few rummy, but I pick out one the most interesting. This course organise the best college in my town. The course start 21at June and finish at 21st July. College offer accommodation in his dormitory, but you'll stay at my place. I live in big house near college, and I promise you'll glad. Next to tutorial you'll have much free time, so I'll plan showe you all interesting places in sity (museum, parks, pubs etc) Behind my town's beautiful lake and mountain. Maybe you stay on after course ands and we'll go to a trip in mountain? Love Ewa

i po polsku...
Dziękuje za Twój ostatni list. Cieszę się że przyjeżdzasz i spędzisz trochę czasu ze mną. Tak jak mnie prosiłeś sprawidziłam wszytskie oferty kursów językowych. Znalazłam kilka ciekawych ale wybrałam jeden który był najbardziej interesujący. Kurs organizuje najlepszy koledż w moim mieście. Zajęcia rozpoczynają się 21 Czerwca a kończą się 21 lipca. Koledż oferuje nocleg w swoim akademiku, ale zostań u mnie. Mieszkam w dużym domu niedaleko koledżu, obiecuję będziesz zadowolony. PO zajęciach będziesz miał dużo wolnego czasu, więc planuje pokazać Ci wszystkie interesujące miejsca w moim mieście (muzea,parki, puby, itp). Za miastem jest piekne jezioro i góry. MOże zostaniesz po zakończeniu kursów i wybierzemy się na wycieczkę w góry?

z góry dziękuje za pomoc
a teraz napisz to bez uzycia kiepskiego translatora.
Co to znaczy ...'Like you please me' - w ktorej ksiazce tak ucza?
Colleg to jest 'it' nie 'he' ani 'she'.

« 

Praca za granicą

»

Pomoc językowa - tłumaczenia