pomocy;]

Temat przeniesiony do archwium.
moglibyście poprawić ten list?;]

Hallo Ania.
I wrie for You because i have very big trouple. I have in next weekend important exam and I do not drive with you on ski in future weekend. i am sorrt you. I want drive with you on ski in future month. Whay you on it? I hane hope that you agree and we drive on ski in late time. You take in my place your friends. I very want drive with you but i really do not can. i am sorry for troupl and I promise that I reward you it. I have hope that you do not take offence on me. I wish you nice and crazy weekend and I please of speed answer.
Bardzo to niechlujnie napisane. Rozumiem ze dwie, trzy literówki gdy się szybko pisze, ale nie tyle ile Ty tu spłodziłes.

1. Przepisz poprawiając literówki.
2. Zastananów się nad użyciem "future week", "future month". Nie tłumacz dosłownie. Napisz w "następnym", nie w "przyszłym".
3. Przypomnij sobie, gdzie się w angielskim stawia przysłowek "bardzo".
4. do not can - coś takiego nie istnieje w angielskim
masz racje teochę tego jest;]tam z tym can to chyba powinno być can not?
to co da rade ktoś z was poprawić te błędy?;]
przecież to Ty masz napisać to dobrze.
z cannot masz rację.
to bardzo ważne... wpisałem w nawiasach to co chciałem powiedzieć... możecie poprawić chcociaż kilka zdań?będę wdzięczny

Hallo Ania.
I wrie for You because i have very big trouple(ja piszę do ciebie ponieważ mam duzy problem). I have in next weekend important exam and I do not drive with you on ski in future weekend( ja mam ważny egzamin w następny weekend i nie moge jechać z tobą na narty w przyszły weekend). i am sorrt you(przepraszam cie). I want drive with you on ski in future month( ja mam nadzieje że pojedziemy na narty w przyszłym miesiącu). Whay you on it(co ty na to)? I have hope that you agree and we drive on ski in late time(ja mam nadzieję że ty się na mnie nie obrazisz o to że pojedziemy na narty w późniejszym terminie?). You take in my place your friends(ty weź w moje miejsce swoja przyjaciółkę). I very want drive with you but i really do not can( ja bardzo bym z tobą chciał jechac ale naprawde nie mogę). i am sorry for troupl and I promise that I reward you it(ja przepraszam za problem i objecuje ci że wynagrodze ci to). I have hope that you do not take offence on me(mam nadzieje że ty sie na mnie nie obrazisz). I wish you nice and crazy weekend and I please of speed answer(proszę o szybką odpowiedz).
nie rozumiesz, że masz poprawic literówki.
np. w pierwszym zdaniu write i trouble
dobrze postaram się;]

I write for You because i have very big trouble(ja piszę do ciebie ponieważ mam duzy problem). I have in next weekend important exam and I do not drive with you on ski in future weekend( ja mam ważny egzamin w następny weekend i nie moge jechać z tobą na narty w przyszły weekend). I am sorry you(przepraszam cie). I want drive with you on ski in future month( ja mam nadzieje że pojedziemy na narty w przyszłym miesiącu). What you on it(co ty na to)? I have hope that you agree and we drive on ski in late time(ja mam nadzieję że ty się na mnie nie obrazisz o to że pojedziemy na narty w późniejszym terminie?). You take in my place your friends(ty weź w moje miejsce swoja przyjaciółkę). I very want drive with you but i really do not can( ja bardzo bym z tobą chciał jechac ale naprawde nie mogę). i am sorry for troupl and I promise that I reward you it(ja przepraszam za problem i objecuje ci że wynagrodze ci to). I have hope that you do not take offence on me(mam nadzieje że ty sie na mnie nie obrazisz). I wish you nice and crazy weekend and I please of speed answer(proszę o szybką odpowiedz).
tlumaczysz slowo w slowo, nic w ten sposob nie osiagniesz.
Nie zamieniles nawet 'do not can', widocznie az tak Ci nie zalezy.
nie mowi sie po angielsku np. drive on ski albo very want. To sa podstawy, ktore powinienes znac.
Nie moge Ci pomoc, bo musialbym poprawiac prawie wszystkie slowa.
Temat przeniesiony do archwium.

»

Studia językowe