Proszę o tłumacznie na angielski kilku zdań.

Temat przeniesiony do archwium.
Witam,
Proszę o przetłumaczenie na angielski odpowiedzi na te pytania :

1) Do you like spending holiday with you Parents ? Why ?
2) What are the advantages of having a dog when you are child ?
3) What equipment would you like to have in your kitchen ? Why?
4) Which is more useful in learning a foreign language a book and a CD or a computer programme ? Why ?
5) What can family do to help a disabled relative ?
6) Why do students have to do tests at school?
7) Why do so many student attend courses after school ?
8) What is the best way for grandparents to spend time with their grandchildren? Why ?
9) What is the best way to learn a foreign language ? Why ?
10) What seens to your more appelary a holiday in the beach or a sigtland holiday? Why?

Jeśli odpowiedż nie pasuje do pytania to proszę też o tłumaczenie pytania bo ja sam sobie je tłumaczyłem i moge mieć jakieś błędy.
Tutaj są odpowiedzi po polsku a ja bym poprosił na polski :
Ad.1 ) nie lubie spedzac wakacji z rodziną ponieważ z przyjaciółmi jest zabawniej i nie jestem przez nich kontrolowany tak jak przez rodziców.
Ad.2) Posiadanie psa w dzieciństwie pozwala uczyć się odpowiedzialności jednocześnie mając przyjaciela który może cie obronić
Ad.3)W kuchni chciałbym mieć zmywarke ponieważ nie lubię zmywać naczyć. Zmywarka pomogła by mi oszczędzić dużo czasu.
Ad.4) Myślę że najlepszym sposobem nauki języka jest połączenie ksiązki z Cd. W książce można sprawdzić pisownie a z Cd posłuchać prawidłowej wymowy.
Ad.5) Rodzina aby pomóc niepełnosprawnej osobie może mu pomagać w sprzątaniu domu, robieniu zakupów.
Ad.6) Aby nauczyciele mogli sprawdzić co uczniowie umią a co należy z nimi powtórzyć.
Ad.7) Aby podnosić swoje umiejętności i nie nudzić się w domu.
Ad.8) Można iść za spacer, pograć w gry planszowe albo posłuchać ciekawych historyjek
Ad.9) Dla mnie najlepszym sposobem byłby wyjazd do Anglii i rozmowa z tam poznanymi ludźmi .
Ad.10) Ja wolałbym spędzić wakacje na plaży, ponieważ lubie się opalać, pływać w morzu a nie lubie zwiedzać zabytków.

Dziękuje z góry za pomoc i pozdrawiam
Musisz poczekać na BigJoe, on lubi odrabiać prace domowe za innych. Najlepiej od razu wyślij mu pm, że ma robotę.
Cytat: szafir950
Witam,

Tutaj są odpowiedzi po polsku a ja bym poprosił na polski :

Dziękuje z góry za pomoc i pozdrawiam

E tam, za co dziękujesz. Chcesz na polski i masz (sam sobie odrobiłeś).
pomyliło mi się:) chodzi żeby je na angieleski przetłumaczyć
To pisz w te pędy PW do BigJoe - on lubi pomagac takim leniom jak Ty. Wiesz, on ma taką misję, ale robi bledy.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa