Wstawić słówka...

Temat przeniesiony do archwium.
Z książki move intermediate, niby słówko ze strony 42, proszę o pomoc.

Every couple should ........................... and have an argument once in a while. It's good for communication between partners.

- Maybe we could .......................... this weekend and have something to eat or see a film?
- Oh, I'd love to!

- Do you know that Sandra and Alex are ........................... each other?
- Really? I wonder if it's true love.
A po polsku wiesz co wstawić? Tylko nie mów, że nie. Potem wystarczy tylko przetłumaczyć na angielski.
możliwości jest wiele, a mam ograniczoną ilość prób.

UP !
tu masz nieograniczoną ilość prób, na spr. możesz liczyć....
Ciekawe zjawisko, 2 posty, 2 liczące ponad 2x więcej wyrazów, o które poprosiłem, a nic kompletnie na temat.....

up
no bo to jest takie forum....ciekawe zjawisko, (oj bedzie ich wiecej )
ale sie zlitowalam i podpowiem. nr 3 - seeing
Niech ci bedzie.

1. fornicate
2. precipitate
Hmm thx za litość, ale NA PEWNO to są nieprawidłowe słówka.

UP ^_^
przestań spamować i weź się do roboty.
skoro złe to podaj lepsze,
a to ciekawe zajwisko polega na tym, że pomagać to owszem ale robić za kogoś to juz niekoniecznie, chyba sie zgodzisz
Zgadzam się, lecz nie bez powodu jestem na TYM forum, a nie innym. Będąc TUTAJ zakładam, że są tu osoby, którym napisanie 3 wyrazów po angielsku nie sprawia problemu, mnie też, ale jak widać to mają być OKREŚLONE wyrazy, a na ich szukanie nie mam czasu stąd też jestem na tym forum i o pomoc PROSZĘ, a nie NAKAZUJĘ JEJ UDZIELENIA. Tak więc proszę o to osoby chętne dla, których nie jest to problem, a reszcie DZIĘKUJĘ. Uważam, że się rozumiemy. :-)

P.S. to jest dział - pomoc językowa, tłumaczenia - to info dla trolli.
P.S.2. kolejne info dla dociekliwych trolli - chcąc pomocy w TYM problemie, nie jest realną rzeczą wykazanie jakiejkolwiek inicjatywy (własnej), bo co niby miałbym zrobić ? Napisać 3 wyrazy, które mi pasują... ? -,-'
Pzdr.
"a na ich szukanie nie mam czasu "

a dlaczego my mamy mieć na to czas? Nikt nam nie płaci za to, że tu siedzimy. A jeżeli komuś nie chce się ruszyć głową, tak jak Tobie, to mamy z tego niezły ubaw.

I tak, masz wykazac się inicjatywą, masz pokazac, że sam próbujesz rozwiązać to zadanie, ale Ty się wolisz wykłócać. Wiesz co, poproś kogoś dobrego z grupy/klasy, żeby rozwiązał to zadanie, i podaj te wszystkie argumenty. Ciekawe, co odpowie.
skoro nie masz czasu się uczyć angielskiego, to sobie odpuść

Gdybym miał czas -> napisałbym sam. Skoro go nie mam, to korzystam z for takich jak to forum, bo jego celem jest m.in. dobrowolne udzielanie pomocy. Nie mam zamiaru pisać, że nie mam pojęcia lub próbować wykazać inicjatywę, typu wpisać byle co , byle by było - jeszcze najlepiej z translatora jak to niektórzy praktykują.

Czy trudno jest zrozumieć, że to typ zadania, w którym można wstawić różne rzeczy, a program przyjmuje wyłącznie ściśle określony wyraz, przy czym ilość prób jest ograniczona ? Chyba tak.

ivonne, słonko - wolę uczyć się niektórych elementów języka polskiego, jak czytanie ze zrozumieniem - nie wiem, co ma brak czasu na wymyślanie, które słówko akurat będzie pasować do uczenia się lub nie języka angielskiego... Jakoś w tych zdaniach znam strukturę gramatyczną, czasy, tłumaczenie i pewnie Wy też, a jakoś narazie nikt nie był w stanie podać właściwego słowa... i mamy kolejne ciekawe zjawisko ;-)
"dobrowolne udzielanie pomocy."

Skoro tak Ci zależy na polskim, sprawdź co to znaczy 'pomoc'. Pomoc to nie jest odrabianie pracy domowej za kogoś.
Od tygodnia tracisz czas na utarczki słowne zamiast podać własne propozycje słowek do wstawienia, slonko.
widać dlaczego brakuje ci tego czasu, takie elaboraty na forach trochę go ci zabierają,
daj te 3 słówka będzie szybciej (nawet jak będzie źle)
@k4m1l89 Podaj WSZYSTKIE słówka ze strony 42, które mogą ewentualnie pasować do tego kontekstu, TUTAJ na forum. Liczba prób nieograniczona.
@k4m1l89
Pitu-pitu, a tymczasem dlaczego uważasz, że my mamy większą szansę na trafienie na poprawne słówko?

Btw. kto ci zadał takie idiotyczne zadanie? Nauczyciel?
mg - poza dzisiejszym dniem, od tygodnia byłem tutaj max 5 minut, więc niezbyt długo.

ullak - nie mam książki przy sobie, ale z tego co kojarze, to te 3 przypadki nie pasowały do książki bądź przeoczyłem, stąd też pytam tutaj, bo z kilkunastu zdań zostały mi te 3.

pakk - bo uważam, że są tutaj mądrzejsi ludzie, którzy mogą na coś wpaść bez tracenia czasu, mhm ?

Koniec offa z mojej strony, thx za próbę pomocy, haha:P
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa