Tłumaczenie tekstu prosze o pomoc.

Temat przeniesiony do archwium.
Nie można powiedzieć, żeby pieniądze nie były nam niezbędne. Z pewnością są, o czym przekonał się każdy, komu ich brakowało. Świat bez pieniędzy znamy tylko z początkowych rozdziałów podręczników historii. Od chwili pojawienia się, pieniądz zaczął wpływać na życie człowieka. Z biegiem lat, jego rola rosła, a od niedawna nie można już bez niego żyć. I zawsze było tak, że ktoś miał więcej pieniędzy, a ktoś inny mniej. Za pieniądze nie można kupić przyjaźni, miłości, ani zdrowia. Jednak pieniądze pozwalają uczyć się w lepszej szkole, kupno nowych, modnych ubrań. Można sobie pozwolić na rzeczy lepszej jakości. Nie można żyć samymi uczuciami. Człowiek jest już, niestety taki, że nie naje się miłością, nie ogrzeje ideałami i nie wyśpi zaufaniem. Żeby zaspokoić głód trzeba KUPIĆ jedzenie, do ogrzania się potrzeba ubrań, a do spokojnego snu - miejsca na ten sen. Jeżeli więc brak tych rzeczy powoduje smutek, to oznacza, że pieniądzę są w życiu bardzo ważne i prawie niemożliwe jest w dzisiejszych czasach bez nich żyć.

Będę bardzo wdzięczna.
praca domowa, prawda? Dlaczego ktoś ma się wysilać bardziej niż Ty?
To nie praca domowa, nie chodzi o to żeby ktoś się wysilał bardziej niż ja po prostu nie uczyłam się od początku angielskiego a teraz mam problemy z tłumaczeniami takich właśnie tekstów.. ;/ próbowałam, zawsze próbuje.
jezeli nie praca domowa,. to po co to tlumaczysz?
To praca semestralna uczę się zaocznie ;/ Jest mi strasznie potrzebna, już próbowałam tłumaczyć, ale nic mi nie wychodzi, a translator wiadomo ;/
Inka
wklej to co masz, zeby nam pokazac ile juz zrobilas i na jakim poziomie.
Żebym miała to myślę, ze dalej coś bym myślała. Mam pustkę :(
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa - tłumaczenia