Wymarzone wakacje

Temat przeniesiony do archwium.
mam tekst do przetłumaczenia pol-ang.

Moje wymarzone wakacje
Chciałabym spędzić moje wymarzone wakacje w Egipcie. Bardzo chciałabym zwiedzić ten zakątek świata gdyż bardzo interesuje się Egiptem i jego mieszkańcami. Egipt jest kolebką jednej z najstarszych cywilizacji świata która zrodziła się w dolinie Nilu. Niezwykle burzliwa i bogata historia Egiptu sprawia, że jego budowle,świątynie i piramidy są światowej klasy zabytkami jak również świadectwem panowania na tym terenie różnych ludów tworzących wspólną, wspaniałą cywilizację.

W Egipcie chciałabym zwiedzić piramidy w Gizie Przecież na co dien nie widuje się największych piramid na świecie ;).pierwszorzędnym powodem aby wybrać się na moje wakacje do Egiptu są tu upały które nie znają końca . Tradycje i brak zasad w Egipcie są bardzo pociągające. W tym państwie nie obowiązują żadne zasady ruchu, a każdy kierowca uważa, że ma pierwszeństwo. Ulubionym zajęciem Egipcjan jest przesiadywanie w kawiarniach - dotyczy to jedynie mężczyzn. Zbierają się w nich tłumnie, paląc szisze - wodne fajki, grają w domino albo oglądają telewizor, obowiązkowo ustawiony w widocznym miejscu. To co mi się najbardziej podoba to fakt iż aby prowadzić samochód nie potrzeba posiadać prawa jazdy;) Jedyne wady jakie zdążyłam zauważyć jest to różnicą pomiędzy dniem i nocą.

Sądzę że Egipt i jego zabytki są wspaniałym zakątkiem na ziemi który warto odwiedzić

z góry dziękuję za przetłumaczenie ;)
tutaj mamy pewne zasady. Ty sam/a to robisz, a jak ktos bedzie mial czas to poprawi bledy.
Nie oczekuj darmowych tlumaczen, tylko dlatego, ze tobie sie nie chce tego robic.
i jeszcze jedno, zeby to przetlumaczyc, to musisz byc na poziomie pomiedzy FCE a CAE. Jak na nim jestes, to dasz sobie rady - inaczej nie.