dreczacy mnie zwrot :)

Temat przeniesiony do archwium.
Krótkie pytanie. Co to znaczy dokladnie "inside job"? Wszedzie to slysze, a w zadnym polskim slowniku tego znalezc nie moge. Z gory dzieki za odp.
- a crime committed with the assistance of someone employed by or trusted by the victim
inside job - przestępstwo pracownicze przeciw mieniu spółki;
Po prostu wewnętrzna robota. Wpisz na youtube i zobacz. Najpopularniejsze hasło teorii spiskowych.
It is a crime, especially stealing, comitted by someone in the place where they work.

Prościej już nie mogłem...:)
Ok. Juz rozumiem :) Myslalam po prostu, ze znajdzie sie jakis idealny polski odpowiednik, ale najwyrazniej takiego nie ma, bo chyba nie mowi sie "wewnetrzna robota"...chociaz sama nie wiem:P W kazdym razie dzieki!
Tłumaczy się w zależności od kontekstu i tak żeby oddać sens tego co native speaker miał na myśli. A to czy się użyje takiego czy innego polskiego słowa to sprawa jakby drugorzędna. Świetnie to widać przy tłumaczeniu synonimów np. goal, aim, target, end, point itd. Raczej ciężko dopasować każdemu z tych słów idealnie odpowiadające mu niezmienne znaczenie.
>Tłumaczy się w zależności od kontekstu i tak żeby oddać sens tego co
>native speaker miał na myśli. A to czy się użyje takiego czy innego
>polskiego słowa to sprawa jakby drugorzędna. Świetnie to widać przy
>tłumaczeniu synonimów np. goal, aim, target, end, point itd. Raczej
>ciężko dopasować każdemu z tych słów idealnie odpowiadające mu
>niezmienne znaczenie.

Your post is a waste of bandwidth and time--both precious commodities that everybody holds dear.

Inside job is a crime committed by a person or persons closely associated with the victim.
If I knew you well and if I kicked your butt so that you wouldn't know who did this good deed--and that would be my good deed for the day--it would be an inside job.

It takes at least two living organisms to design anything that could be called "conspiracy." As the word "conspiracy" propounds, people must conspire, or "breathe together" to come up with a criminal scheme. If I did the kicking on my own, will it be a case of conspiracy?
a może krecia robota :)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie