Co robi krowa? What does a cow?

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 49
poprzednia |
Mam pytanie : jak powinno brzmiec pytanie polskie "Co robi krowa?" Odpowiedz brzmi: A cow gives milk and eats grass. Czy poprawne bedzie pytanie "What does a cow?" "czy tez "What does a cow do?"
Prosze o odpowiedz
What does a cow do?
Pyanie :What is done by the cow?
Posłuchaj Mr Julka.

Swoją drogą, "What does a cow?" znaczy "Co robi krowę?"!
Pytanie:Lub tak moze być :What the cow does?
What a/the cow does - nie jest pytaniem nawet jak postawimy na koncu '?'.

What does a cow do? - to wg mojej mizernej wiedzy jest ok

a swoja droga tak mi sie spodobal watek, ze sobie w gg wpisalem opis: What does a cow do?

:-)
To ja juz nic nie wiem...Pytalem paru anglistow i odpowiedzi sa rozne. Jest przeciez w ang takie cos ze jak pytamy o podmiot to mozna ominac operator do/does/did tak jak w np "What happened?" a nie "What did happen?" ale zupelnie nie czaje jak to odniesc do tego pytania o krowe i jej czynnosci codzienne...
Help...
Ale w tym pytaniu nie pytasz sie o podmiot! Podmiotem jest krowa, a Ty pytasz sie o dopełnienie...
Pij mleko, będziesz wielki... :)
Ewa
Wyjasnie.
W pytaniu "Co robi krowa?" podmiot to 'krowa'.
Cześć mg :)
Czesc! A czemu ex-?
hmm... Brak czasu na pisanie tekstów logiczno-gramatycznych (lub gramotnych) ... o związkach gramatycznych.... W redakcji zmieniłam status z active participant na passive viewer :-D

E
Ewa? Really? to kto bedzie pisal teraz grame? szkoda, wielka szkoda dla www.ang.pl:(((((((((

pzdr.
Ano, szkoda. Ale... prawie wiem, jak to jest.
Ale wracać będę... jako anonimowa Femme Deictic szalec na forum :)
pytałeś różnych anglistów jak przetłumaczyć pytanie 'co robi krowa?' i odpowiedzi są różne???

chyba sobie zartujesz!
czesc,
ale zadales glupie pytanie
oczywiscie ze ma byc
what does the cow do?
lub what does a cow do?
zalezy czy pytasz o jakas konkretna krowe,

lub jezeli pytasz co krowa robi w tej chwili to wtedy jest
what is the cow doing?

Ale z odpowiedzi wynika ze chodzi co krowa robi generalnie czyli nie w tej chwili
wiec uzyjesz pierwsze dwa przyklady, czyli w simple present!
Pozdrawiam
a nie wiesz ewelinozlondynu ze kto pyta nie bladzi?

pytanie nie jest glupie, co najwyzej takie moga byc odpowiedzi. zreszta, wydaje mi sie, ze gdyby pytanie bylo naprawde glupie to takie autorytety jak Pan MG nie chcialyby sie angazowac w odpowiedzenie pytajcemu.

mi sie pytanie i sam watek baaardzo podoba, bo poprawil mi humor:)))

pzdr.
Twoje pytanie brzmi: "Co jest robione przez krowę?", a to ma byc pytanie na podstawową znajomośc języka, zatem poprawnie będzie: "What does a cow do?"
Mnie tez ten caly watek humor poprawil - i prosze o wiecej.
> to takie autorytety jak Pan MG

Pan Mr Julek za kilka miesięcy będzie absolwentem anglistyki i też będzie autorytetem :-)

> nie chcialyby sie angazowac w odpowiedzenie pytajcemu

czasem mi się chce
>Pan Mr Julek za kilka miesięcy będzie absolwentem anglistyki i też
>będzie autorytetem :-)

za 11 dni:)

pozdrawiam serdecznie z wieczorno-slonecznego Elblaga:)
I co ta krowa robi? Zbliza ludzi. A za 11 dni mamy gratulowac?
oj:) za 11 dni pewnie nie pojawie sie na forum ze wzgledow oczywistych:))

cale ostatnie 3 lata studiow spedzilem z Wami na forum - zaczalem podczas pisania pracy lic, potem poprzez cale studia mgr uzup:) a po 24 maja? no coz, poczekam do wrzesnia, wtedy sie wszystko wyjasni, czy dalej bede mogl sie udzielac na forum jako student:)) czy juz jako powazna osoba nie studiujaca:P

pzdr.

p.s. a moze zmienie nicka na 11 dni? wstawie jedna literke w pierwsza czesc mojej ksywki;))))))))))))
>p.s. a moze zmienie nicka na 11 dni? wstawie jedna literke w pierwsza
>czesc mojej ksywki;)))

oczywiscie ZA 11 dni...
nawet jesli bedziesz juz mogl wstawic te literke, nie rob tego, to Cie tylko upodobni do masy innych ludzi. A Mr brzmi tak ciekawie. Zostan przy Mr. No chyba zebys przyjechal do Wloch: tu na takich jak Ty ( za 11 dni ) mowi sie dottore, patrz jak to brzmi.
zachciało mi sie nagle....................MLEKA!!
niezle to dottore, niezle:))) ale na to poczekam jeszcze z 4-5 lat:]

pzdr.
w szlaneczce czy kubku przyniesc:)?

pzdr.
>Odpowiedz brzmi: A cow gives milk and eats grass.

I offer that, logically, the cow must eat grass first before it yields any milk. On this basis, a cow eats grass and gives milk.
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 49
poprzednia |