refried beans:
a Mexican dish in which beans that have already been cooked are crushed and then fried with spices
(ugotowana fasola - nie jasiek, tylko ten mniejszy, ciemny groch - jest rozgnieciona i usmażona z przyprawami)
breaded chicken breast strips- panierowane podlużne kawalki piersi z kurczaka
chargrilled - grillowane na węglu
sizzling cheeses - skwierczące sery (pewnie sery podane na gorąco, może jako dodatek)
steamed broccoli - brokuly gotowane na parze
drizzled - pokropiony (sosem na przyklad)
romaine lettuce - odmiana salaty, liście są dluższe, bardziej postrzępione i ma troche gorzki smak.
portobello mushrooms - jakaś odmiana pieczarek
fettuccine pasta - pasta to makaron, fettuccine pasta - plaski makaron, paski szerokości okolo pól centymetra, dość dlugie, jak spaghetti
(steak is flame-grilled to) seal (in juces)
stek grillowany w ogniu, żeby zatrzymać soki wewnątrz
all-beaf patty - patty to plaski kawalek mięsa (zwykle mielonego), ugnieciony i uformowany w kólko lub kwadrat. all-beaf - wolowe, bez żadnych dodatków innego mięsa
rack of pork ribs - kawelek wieprzowiny z boku z żeberkami
tangy - ostry, pikantny
pulled pork - wieprzowina (z części pośladkowej) ugotowana do miekkości tak że można ją latwo rozciągnąć na male, cienkie kawalki widelcem.
mesquite-smoked turkey - mesquite to jest rodzaj drzewa wydzielający specyficzny zapach - indyk wędzony w mesquite
pecans - amerykańskie orzechy laskowe (dlugie, cienkie, slodkie)
cinnamon-swirl cheescake - sernik cynamonowy
Resztę powinni (a w zasadzie to wszystko powinni) wyjaśnić Ci i pokazać w pracy. Lepiej zapytać niż nie wiedzieć.