czy możecie mi to sprawdzić?

Temat przeniesiony do archwium.
I lost my book. Please help me find it. This book named “Nigdy w życiu” wrote by Katarzyna Grochola.
The cover was white with pear, it is a small size about A5. On back it is a biography of writer with her picture. It has a 150 pages. Inside of it u can find orange bookmarker with white stripes.
This book is important for me because I got it from my boyfriend on my birthday.
I lost my book. Please help me find it.
Please help me find the book I lost.

This book named “Nigdy w życiu” wrote by Katarzyna Grochola.
This book, written by Katarzyna Grochola, is titled "Nigdy w zyciu."

The cover was white with pear, it is a small size about A5.
[nie rozumiem]

Powodzenia!
Ewelina Marut, korepetytor, krakow

edytowany przez E_Marut: 23 kwi 2012
Dziękuje :)
This book, written by Katarzyna Grochola, is titled "Nigdy w zyciu."
This book, written by Katarzyna Grochola, is entitled "Nigdy w zyciu."

The cover is white with a picture of a pear on the front. On the back there is the author's biography, along with her photo. The book is small in size, A5 or so, 150 pages in total. There was a bookmarker left inside as well, orange one with white stripes. The book is very important to me as it was a birthday gift from my boyfriend.
Jeszcze raz: jeżeli poprawiasz wszystkie błędy i piszesz w stylu lepszym niż autorka, to robisz jej krzywdę - to tak jakby maturzysta napisał wypracowanie dla dziecka z podstawówki. Widać, że cudze, i dziecko nie wie, co czyta.
Chwalisz się, że uczysz - uczysz naprawdę, czy odrabiasz lekcje za pieniądze?
Uczę naprawdę. Nie użyłem zwrotów poza granicami advanced, poza tym nie widzę podanego wieku autora pytania. Jesli masz problem z moimi odpowiedziami - napisz swoje zamiast krytykowac.
Cytat: CoRas
Uczę naprawdę. Nie użyłem zwrotów poza granicami advanced, poza tym nie widzę podanego wieku autora pytania.

Widac, jak ona pisze. A2/B1.

Cytat:
Jesli masz problem z moimi odpowiedziami - napisz swoje zamiast krytykowac.

A ja piszę tu dość często.
Nie wiem co to jest z tym - jak ktos nowy zaczyna pomagac na tym forum to zawsze chce sie pokazac 'kim on nie jest' - nie wiedzac/nie zdajac sobie sprawy z tego, ze 'starzy' (w sensie lat pomocy na forum) niekiedy nawet wiedza co oni pisza.
CoRas
Nie odkryles Ameryki, ani nie potrzeba potwierdzac jak dobry jestes, to wszystko 'will come out in the wash'. I prosze mniej tego aroganskiego f....attitude...tego tutaj nie lubimy. Co my lubimy to uwagi, poprawki na dany poziom pytajacego.
W sumie to ciężko mi okreslić jak bardzo mało mnie obchodzi co lubisz (nie wypowiadaj się za innych) a czego nie. Podałem odpowiedź w moim stylu, nie mam zamiaru dopasowywać się do Waszego. A mój f'kin attitude jest praktycznie jak mój trademark, wolę to niż przemykać bokiem ze spuszczoną głową.
>> Co my lubimy to uwagi, poprawki na dany poziom pytajacego. - i gdzie te Twoje poprawki? weszłaś tylko żeby mnie skrytykować?
>A mój f'kin attitude jest praktycznie jak mój trademark, wolę to niż przemykać bokiem ze spuszczoną głową.
Trzeba się jakoś dowartościować, racja. Do ludzi na ulicy też tak mówisz? W szkole do uczniów? Uważaj, bo kiedyś spotkasz większego chojraka od ciebie.
A mój f'kin attitude jest praktycznie jak mój trademark, wolę to niż przemykać bokiem ze spuszczoną głową.

Czyli nie wiesz, że można się zachowywac "pośrodku".
@ Pakk - Do ludzi na ulicy gdy sytuacja wymaga i do uczniów gdy sytuacja wymaga. Wole to niż mieć zakładane śmietniki na głowę jak niektórzy. A jak spotkam większego chojraka to zobaczymy co dalej. W końcu większy nie znaczy lepszy...

@ MG - wiem, ale wybieram inną opcję
@ MG - wiem, ale wybieram inną opcję

No to nie dziw się, że ludzie wybierają okreslony sposób traktowania Ciebie
Nie dziwię się, po prostu odpuście sobie jechanie po mnie i podawajcie swoje propozycje czy komentarze dotyczące wyłącznie tekstu, jak będę chciał się zaprzyjaźnić i wymienić uprzejmości to dam znać.
>>Wole to niż mieć zakładane śmietniki na głowę jak niektórzy. A jak spotkam większego chojraka to zobaczymy co dalej. W końcu większy nie znaczy lepszy...

Niby tak ale to zalezy czy juz miales kiedys mocno wybite zeby i połamane recy i moze np straciles 2 litry krwi na raz. Zawsze sie znajdzie ktos i tak zawsze raczej jest, ze jego ' f'kin attitude' bedzie pier*&*^l twoj f'kin attitude wraz z twoim trademark czy tam cos.
Nie wiem, trzeba uwazac.
edytowany przez savagerhino: 25 kwi 2012
Nie dziwię się, po prostu odpuście sobie jechanie po mnie i podawajcie swoje propozycje czy komentarze dotyczące wyłącznie tekstu,

stosuj tę radę do siebie.
mq - zobacz swoj komentarz pod moim postem. To bylo w celu pomocy pytajacemu? Jeszcze raz - nie prowokuj mnie to nie bede pisal w ten sposob, a jesli masz zamiar naklaniac mnie do swojego sposobu myslenia to sobie daruj bo to mnie wkurza oporowo...
Oh, this is so sad :(

<<hugging CoRas>>
mq - zobacz swoj komentarz pod moim postem. To bylo w celu pomocy pytajacemu? .

Tak. Pomagamy, naprowadzając na trop, a nie poprawiając wszystkie błędy.
O to fajnie, to wy sobie naprowadzajcie na trop, ale jak coś bedzie dłużej niż dzień bez odpowiedzi to będę poprawiał wszystkie błędy jakie dam radę :)
Poprawić błędy to żadna sztuka. Wytłumaczyć gramatykę to wyższa szkoła jazdy.
Wyjaśnić gramatykę over the Net jest trudniejsze.
Zwłaszcza komuś permanentnie nabzdyczonemu.
Cytat: eva74
Zwłaszcza komuś permanentnie nabzdyczonemu.

This is it:)
matko, co sie tutaj robi?
najpierw CoRas zwraca mi uwage, bo jak widze, nie kojarzy co to znaczy.....'Ja tego nie lubie'...(nie wypowiadaj sie za innych) - Czy do chol...jasnej ja to napisalam, czytaj ze zrozumieniem a nie przypuszczaj ze wiesz co mam na mysli, bo do tego to Ci jest daleko.
A jak juc chcesz na forum sie wypowiadac z tym twoim f'ing attitude...to cos twierdzi o Tobie....Jestes tutaj 5 minut i juz tyle wrogow masz, ze az strach. Nawet grudziu juz dochodzi do siebie, i za pare miesiecy bedzie jednym z nas - jakos tego nie widze gdy chodzi o twoja osobe...no ale coz..Ty masz swoj f'ing attitude problem.
Co więcej - wcale mi to nie przeszkadza :)
Co więcej - wcale mi to nie przeszkadza :)

Nam tez nie, ale teraz wiemy z kim mamy do czynienia ;-)
Daj znac jak sie z tym pogodzisz :)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - tłumaczenia