Praca magisterska

Temat przeniesiony do archwium.
Jestem na I roku studiów magisterskich o specjalności: tłumaczenia specjalistyczne. Nie wiem kompletnie o czym mogłabym napisać prace. Z lingwistyki nie wiele pamiętam co mogłoby mnie zaciekawić. Pracę mamy napisać z dziedziny lingwistyki lub językoznawstwa... możecie podpowiedzieć jakieś tematy? lub napisać o czym sami pisaliście? myślałam o british english i american english - różnice. Ale to nudne... poza tym mgr powiedział, że taka praca nadaje się na licencjat... koleżanka chce pisać o różnicach językowych pomiędzy kobietami a mężczyznami i ten temat przypasował nauczycielowi... ciężko trafić w "gusta"
mi jedynie podpowiedział że mogę napisać o kosmetyce w treściach reklamy ale ja kompletnie nie wiem jak i co mogłabym napisać. Dodam, że jestem również kosmetyczką :)

będę wdzięczna za jakieś wskazówki bądź literaturę do przejrzenia

pozdrawiam
Cytat: moonblank
Jestem na I roku studiów magisterskich o specjalności: tłumaczenia specjalistyczne.

gdzie?

Cytat:
z dziedziny lingwistyki lub językoznawstwa

chyba coś nie tak.

Cytat:
myślałam o british english i american english - różnice. Ale to nudne... poza tym mgr powiedział, że taka praca nadaje się na licencjat...

temat dobrze znany, faktycznie co najwyżej na licencjat.
A kto to ten mgr? seminarium jest z magistrem?

Cytat:
mi jedynie podpowiedział że mogę napisać o kosmetyce w treściach reklamy ale ja kompletnie nie wiem jak i co mogłabym napisać. Dodam, że jestem również kosmetyczką :)

analiza polskiej terminologii kosmetycznej
zapożyczenia w polskiej terminologii kosmetycznej
nieostrosc znaczen w... - jezeli macie taki problem, ze czasem nie wiadomo, co dokladnie oznacza jakis termin
znasz tę terminologię od podszewki, możesz napisać bardzo dobrą pracę!

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa