Hurted ... przeczytalem gdzie w googlach ale mnie zmylilo(sorry).
Jestem trollem :D
Trolle sa bardzo wazne. Bo tylko trolle
mowia prawde w dzisiejszych czasach - Milo Yiannopoulos.
@Nike_x94
Wiekszosc materialow to rubbish a to od jamiroquai23 to jedyny
merytorycny post na ten temat.(
bravo)
jamiroquai23 - Wytlumaczyl to na zasadzie osi czasu ale ta os czasu moze byc trudna do zrozumienia dla L2.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Kiedy L1 uzywaja PP a kiedy PS zeby to przekazac w taki sposob zeby kazdy biegle uzywal PP vs PS poprawnie:
(moze komus sie przyda)
1. Jak mowisz w PP to tak jakbys powiedzial: "
I have the experience of ..."(ewentualnie jak dlugo ale zapomnijmy o tym narazie)
2. PS to jest kiedy masz na mysli konkretne wydarzenie.(odpowiadasz na pyt.
KIEDY)
PP:
I have the experience of: I have done my homework. I have been there. I have been hurted. I have seen this film. I have eaten etc...
PS: I did my homework(kiedy?) I was there(kiedy?) I was hurt(kiedy?) I saw this fim(kiedy?) I ate(kiedy?) etc...
Ten framework dziala powyzej ale trzeba sie osluchac jak to w praktyce wyglada zeby zalapac i wbic sobie do glowy.
Ale oczywiscie zaraz zaczna pisac wulgaryzmy w moja strone...ze sie nie znam itd. Nie rozumiem tych ludzi na tym forum serio ... Tak apropo te rzeczy skopiowalem z Lekcji na YT i z englishpage.com....
Ja nie wiem dla tych ludzi nie ma znaczenia co pisze ... wazne zeby mnie zbluzgac ... Dziwne...to jest naprawde dziwne zachowanie... Ja jestem dosyc ekscentryczny ale nikt mnie nie wkurzyl na tym forum zeby nazwac go Idiota np. ... Bo napisales cos zle na forum ? Nawet jeze;li napiszesz zle to nie zaslugujesz na texty typu Idiota...nie znasz sie...i generalnie wulgarne texty.
Ja czuje sie naprawde zrelaxowany. Wiec nie martw sie ,ze sie przejmuje ... Nie mam wystarczajaco duzo danych na temat mojej sytuacji zeby sie przejmowac ...hehhehehehe right ...right ...right?????
Peace -_-
edytowany przez big.f00t: 24 lut 2017