Wymowa angielska

Temat przeniesiony do archwium.
Witam , stronka super tylko mam pytanie , gdzie moge pocwiczyc wymowe slowek lub glosek czy znacie jakis program lub strone?info prosze na maila
[email]
www.angielskawymowa.blogspot.com
Enjoy :)

http://www.bbc.co.uk/worldservice/learningenglish/grammar/pron/sounds/

Pozdrawiam
YEA
Tak przy okazji dodam, że wymawianie słów osobno, to zupełnie inna bajka, niż wymawianie ich w zdaniu. Oczywiście nauczenie się poprawnej wymowy każdego ze słów jest ważne, ale przy wymawianiu pełnych zdań, trzeba się też nauczyć wymawiać te słowa razem, tworząc 'płynność' językową, wówczas ich brzmienie jest nieco inne (choć wciąż wymawiane tak jak w 'słownikach'). Mama nadzieje, że zrozumiałeś ogólny kontekst. ;)

Nie zamierzam się tu absolutnie wymądrzać, bo nie jestem póki co, żadnym masterem językowym, ale po prostu to ciekawa kwestia na którą zwrócił mi uwagę ostatnio pewien native speaker, odnośnie zdobywania akcentu.
Zgadzam się z Drivonem w 100 %. Słowo a zdanie to różnica. Ja korzystam z programu Profesor Henry rozumienie ze słuchu i konwersacje 6.0. Ale także wiele pomaga mi słuchanie radia www.bbc.co.uk/radio lub słuchanie wywiadów z brytyjskimi gwiazdami(youtube) np. z Keirką Knightley, która ma czysty i przepiękny brytyjski akcent ;)

»

Szkoły językowe