Mozecie mi pomoc???

Temat przeniesiony do archwium.
Jeśli wiecie napiszcie co znaczy:absence makes heart grow founder.
\'Czym wiecej tesknisz tym wiecej kochasz\' .
Doslownie: nieobecnosc (czyjas) sprawia, ze serce robi sie bardziej uczuciowe/kochajace (fonder od fond, a nie founder).
prawdopodobnie:
Jak sie kogos nie widzisz przez dluzszy/jakis czas to serce sie zaczyna mieknac, found - topic (metal)

tak sie tez przez zupelny przypadek zdarza, ze mozna napisac to wyrazenie uzywajac \"fonder\" i tez bedzie miala sens

tak ja to rozumiem.
;)
Dzięki za pomoc:)
>prawdopodobnie:
>Jak sie kogos nie widzisz przez dluzszy/jakis czas to serce sie
>zaczyna mieknac, found - topic (metal)

Niprawdopodobnie, Ms Cebulka.
Founder to czasownik (tak jest: wytapiac metal !) i nie moze istniec w zestawie \'grow founder\'. Serce tez raczej nie jest metalowe, nawet gdyby ten \'grow founder\' jakos mogl pracowac.
Fond sie tu nie zdarza przez zupelny przypadek, Cebulko, tylko jest zupelnie nieprzypadkowo na swoim miejscu.
Errata ;)
oczywiscie \'found\' jest czasownikiem, a nie founder, ale to oczywiscie nic powyzej nie zmienia :)) Founder to odlewnik. Yipeeeeeee
aha OK,
dzieki, jakos nie dotarlo do mnie, ze \"fond\" bylo \"misspelt\" i probowalam \"wcisnac na sile\" \"found\" w cos do czego nie pasowalo.
hi-hi
dzieki za poprawke.
:)
to zwrot, przysłowie oznaczjące tyle co Gdy nie ma bliskiej ci osoby przy tobie twoje uczucie jest jeszcze mocniejsze, jeszcze bardziej kochasz
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Studia językowe