Kilka różnych pytań

Temat przeniesiony do archwium.
Witam wszystkich...
1. Czy mógłby to ktoś wzbogacić, poprawić, dodać pare mądrych, ciekawych zdań.
My name is ... I'm from Poland. I'm 26 (years old). I live in Kraków in Poland. I graduated from comprehensive school in Kraków.
I olso finished informatics course in Kraków. I like visiting castles and museums. I olso like traveling. I'm interested in reading books and in my free time I also like serving in Internet and listening to music.

2. Jak się nazywa książka w której są takie czytanki, podaje urywki:
2.2. Our teacher
2.3 Getting a job
2.4. A letter of aplication for a job
Jest to książka chyba tylko z samymi czytankami i dialogami.
Zna ktoś jakieś inne książki tego typu z czytankami godne polecenia.

3. Prosze o podanie kilku linków do forów podobnych do tego www.gbritain.net/forum/ chodzi mi ot żeby tam były oferty pracy itp.

4. Czy są jakieś dobre książki do gramatyki jak te dwie tu na stronie www.angloman.pl: pomarańczowa i żółta, tylko bardziej zaawansowane.

5. Zna ktoś jakieś strony www gdzie są jakieś czytanki angielskie?

6. Zna ktoś jakis dobry słownik do angielskiego internetowy podobny do tego: www.dict.pl, lub też nieinternetowy tylko zwykły jakiś?
Dużo masz pytań, odpowiem tylko na ostatnie z braku czasu......
polecany przeze mnie słownik to
'' ling.pl ''
- bardzo wygodny.....
jesli chodzi o ksiazki do gramatyki to ja lubie murphy'ego english grammar in use, niebieska dla sredniozaawansowanych i hewings'a zielona advanced grammar in use dla zaawansowanych. obydwie cambridge. a w internecie nie serving tylko surfing
dzięki za informacje, ale czy mógłby ktoś na pozostałe pytania odpowiedzieć troszke bardziej szczegółowo. Dziękuje...

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - tłumaczenia