Proszę O PoMoC z góry dziekuje:)!!!!!!

Temat przeniesiony do archwium.
Bardzo proszę o pomoc musze na jutro nauczyc sie opisywac 3 obrazki ale potrzebuje tylko wymowy. Musze wyjsc na srodek i opisac 1 ktory pani mi bedzie kazała z góry dziekuje za pomoc:)
1 Moze by na pocztak tak In the picture I can see..duzy dom i piekny ogród. Po prawej stronie stoi wysoki mężczyzna,który trzyna kosz z jabłkami obok niego stoi mała dziewczynka ma ciemne włosy ładne oczy i duże usta,jest ubrana w biała bluzke i ogrodniczki.Po lewej stronie stoi starszy mężczyzna który zamiata liście.W tle widac kobiete i mezczyzne ktorzy rozmawiaja ze soba. Obok nich lezy kobieta która sie opala.
2 na obrazku widze domy bliżniacze.Po lewej stronie widze dwie kobiety które spacerują z małymi dziecimi. Na środku na ulicy widze trójke dzieci grających w piłke.Za nimi znajduje sie dwójka męzczyzn którzy rozmawiaja.W tle widac mężczyzne który myje auto a kołoniego męzczyzne który patrzy przez okno.
3 Na obrazku widze wysokie bloki.Przed nimi znajduje sie plac zabaw . Na placu w piaskownicy bawią sie małe dzieci obok siedzi kobieta jest ubrana w jasna bluzke i ciemne spodnie w rękach trzyma ksiazke.w tle widac kobiety które siedza na ławeczce i rozmawiaja ze soba.Obok nich po lewej stronie stoi kobieta ktora cos pije, obok niej idzie męzczyzna z psem.Jest bardzoładna pogoda.
z góry bardzo bardzo dziekuje jak ktos moze to moze cos napisac jeszcze od siebie moze byc troche inaczej tylko zeby sens został:)
Ej, co to za nauka jeśli ktoś za Ciebie odrobi zadanie domowe?

Opisz obrazki po angielsku i na pewno ktoś sprawdzi. Problem w tym, że robi się późno i możesz nie zdążyć.
2. In the picture I can see the twin houses. On the left side there are some women who are walking with small children. In the middle of the picture I can see two children playing football on the street. Behind them there are two men. From their expression I can say they are talking about something. In the background there is also a man who is washing his car.
Dałem Ci przykład. Resztę zrobisz sam, wyślij nam i my sprawdzimy.

może być z błędami, szybko pisałem...

pozdrawiam
tylko ze jest mały problem bo ja sie tego ucze dopiero 4 miesiac i zabardzo nie wiem jak i zanim przetłumacze i ktos mi sprawdzi to niewiem czy sie naucze na jutro
I see in the picture house and a beautiful large garden. On the right side facing the high man, who basket of apples next to him stands a small girl has dark hair and big eyes, pretty mouth, is wearing a white blouse and ogrodniczki?? spodnie??.Po left of the older man who is facing sweeping liście?.W background widac men and women who talk to each other. Then there is the woman that you must have fuel.
In the picture i can see image bloki.Przed them high in August is a playground. On the square in sandbox play with small children sitting next to a woman is wearing a bright shirt and dark trousers kept in the hands of the background shown .w women who sit on ławeczce and soba.Obok talk with them on the left stands a woman drinking something which, in addition to the Man goes to dog.It is beautiful weather.
Nie ucz sie tego na pamięć, opisuj to "lużnie", jak sie nauczysz na pamięć słowo w słowo jak robot bedzie zle, zrób sobie kilka wersji i "żogluj" nimi, uzywaj też róznych słowek tak jak:
on the one hand ,in my opinion,to my mind ,I suppose ,it looks like, it looks as if ,it must be, it can't be ... it'll make you sound more natural :)

cztery miesiace to sporo :)
Może dla ciebie tak to jest proste ale ja mam 2 godz w tygodniu dopiero sie ucze dni tygodnia miesiecy i takie tam a nie
Masz rację, dlatego nie powinieneś pisać tych opisów po polsku, bo nie znasz takich słówek ani gramatyki angielskiej. Opisuj więc prostymi słowami i bardzo prostymi zdaniami.
dobrze to moze pomozesz mi napisac kilka zdan w tym stylu jak np.
po lewej stronie stoi mężczyzna ktory trzyma kosz z jabłkami, duży dom i piękny ogród,męzczyzna który zamiata liście,w tle widac koniete i męzczyzne którzy rozmawiaja ze soba,kobieta sie opala,przed blokami jest plac zabaw,obok siedzi kobieta i czyta ksiazke,starsze kobiety rozmawiaja,mężczyzna idzie z psem z góry dzieki:)
Dla mnie może jeszcze trudniejsze jest niz dla ciebie bo ja tez dopiero zaczynam( 7 miesiecy) ale rozumiem też jak żle brzmię bo słysze sibie ..
pozdro :)
>po lewej stronie stoi mężczyzna ktory trzyma kosz z jabłkami, duży dom
>i piękny ogród

Mocny to mężczyzna.
tam sa ,,,,,,,,,,,,,,,wiec to znaczy ze jest inne słówko co nie a nie ze mezczyzna trzyma kosz i duzy dom.
Wojtek, po angielsku pisz od razu, nie po polsku.
wojtas mysle ze jak zrobisz tak jak potrafisz to nauczyciel sie nie pogniewa,przeciez dopiero zaczynasz przygode z angielskim..a jak tak za kazdym razem bedziesz prosil o pomoc to nie sadze zeby ci to cos pomoglo, wez slownik i sprobuj sam.. wiem ze nie jest to latwe bo moja mama dopiero od paru miesiecy ma angielski 2 godziny tygodniowo i ciezko jej idzie (moze wiek ma cos do tego):P
pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie