nie plac za posrednictwo!!!!

Temat przeniesiony do archwium.
hej Kochani!!!
nie kozystajcie z tych zlodziei posrednikow... Zaplacicie 3-5 tys. zl, dostaniecie prace za minimalna stawke - 4.85 funta za godzine brutto, 40 godz pracy w tygodniu. Zycie w anglii nie jest tanie, przez co najmniej 3 miesiace bedziecie pracowac na to, zeby wyjazd wam sie zwrocil, oczywiscie przy maksymalnym oszczedzaniu...
pozdrawiam
slyszalam o tym ze nie mozna plaic. posrednik chce ode mnie wpisowego 1 tys zl z czego 500 zl to depozyt bezzwrotny- nie wiem moze to na koszta wlasne ( np. przesylanie dokumentow do przcodawcy zagranicznego). jak mam sprawdzic jego legalnosc. widnieje on na spisie legalnych posrednikow w ministerstwie. i jeszcze jedno- to jest program stazu za granica za ktory trzeba placic 300 funtow, wiec moze i to kolejny przekret......
hej ja "zbadalam"wszytskie biura w katowicach i nie znajdziesz biura ktore bierze mniej jak 2000 zl za wyjazd do anglii wiec nie wiem jak to jest z tymi posrednikami dodam ze sa to legalne biura ktore maja certyfikat miniesterstwa a co do wyzjady na praktyki to owszem trzeba w to wlozyc ok 3000 zl ale kasa sie zwraca po niecalym miesiacu a hotel gwarantuje ci mieszkanie i wyzywienie za oplata 50 funtow tygodniowo(to i tak taniej niez szukanie pokoju na wlasna reke)wiec ja jestem za tym zeby korzystac z posrednikow a nie jechac w ciemno i tam dopiero szukac
Hej, a czy ty to tylko sprawdziłaś w necie, czy pojechałaś z pomocą pśredników i doświadczyłaś na własnej skórze?
jade dopiero w tym roku ale zasiegalam opinii o biurach od osob ktore juz wyjezdzaly, sa to biura ktore dzialaja juz dlugo maja certyfikat miniesterstwa i biora wlasnie tyle kasy za wyjazdy!!!
słuchajcie, mam pytanko:czy rzeczywiście to są koszty rzędu 3 tys.?czy to jest opłata za sam program, a na pierwszy tydzień czy dwa tyg. życia trzeba mieć pewnie mniej więcej tyle samo?ile w sumie musze miec na taki wyjazd organizowany przez biuro pośrednictwa?3 tys. wystarczy w całosci?pozdrawiam
wiecie dlaczego u posrednikow moze znaleźć prace osoba bez doświadczenia i kwalifikacji a w woj. urzedach pracy maja tylko dla wykwalifikowanych z doswiadczeniem... kto za tym stoi i na tym zarabia... wiadomo zarabiaja posrednicy... i ta za przyzwoleniem wladz.... do tego przydalaby sie kolejna komisja sledcza.... probowalem sie dowiedziec dlaczego, probowalem zainteresowac niektore gazety... wszyscy maja to w nosie... z moich prywatnych rozmow w biurach posrednictwa wynikaloby, ze do wojewodzkich urzedow pracy trafiaja oferty, ktorymi nie sa zainteresowani prywaciarze... czy to moralne, ze prywatni posrednicy pracy tak sie bogaca kosztem spoleczenstwa... dlatego popieram kolegow... nie placcie chocby nawet mogloby sie moze i wam oplacac... niech zgina marnie ci kombinatorzy!!!!
hej, widze ze jestes z olsztyna... ja wybieram sie do anglii na wiosne, tyle ze jade na wlasna reke i szukam smialkow... jesli tez bys sie wybierał/a to wybralibysmy sie razem... pozdr.
[email]
hej!do chicooo:niestety nie mogę odpisać ci na maila, coś serwer pada od kilku dni. Odnośnie wyjazdu, no mam jeszcze w czerwcu magisterke więc wiosna odpada...no i po głębszych przemyśleniach stwierdzam, że raczej bym się nie odważyła:) Powodzenia! [email]
do studentka25:

Tak sie sklada, ze ja takze wybieram sie do UK w tym roku, jadac z jednego z katowickich biur. Mzesz napisac , z uslug ktorego ty korzystasz?? Moze okaze sie , ze jest ono tozsame z moim?? Ja jade z YEC, jakbys mogla i chciala podzielic sie swoimi danym iw tej sprawie, zapraszam na [gg] . Pozdrawiam.
Czy ktoś jechał do pracy z Firmy Holenderskiej World Wide Staffing z siedzibą w Belgii i Anglii . Ich strona internetowa to; www.wwstaffs.nl odpiszcie .A może ktoś zna język niderlandzki żeby przetłumaczyć .Z góry dziękuję. moje gg.3715619
ja mam wlasnie zamiar pochodzic po katowickich biurach, które ci polecano?
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa