podatek - anglia

Temat przeniesiony do archwium.
31-53 z 53
| następna
Hej

orientuje się ktoś czy otrzymany czek ze zwrotem podatku mogę zrealizować w banku w Anglii??
>>otrzymany czek ze zwrotem podatku mogę zrealizować w banku w Anglii..
...check mozesz zrealizowac w ten sam sposob jak inne. Jak masz konto to niema problemu, jak nie, to sa miejsca gdzie mozna check realizowac (ale oni biora prowizje).
Dzięki za pomoc :)

Pozdrawiam
Debilne myślenie!!! W ten sposób, to nie korzystajmy z usług malarzy, murarzy, stolarzy itd., bo przecież to zdziercy. Róbmy wszystko sami - to proste.
bede teraz walsnie wysylla wszystkidokumenty potrzebne do zwrotu podatku, tylko nie wiem czy którą czesc p45 wysłac 1a czy 2 i 3? czy szystkie 3? bo jedno z nich jest dla pracownika, a drugie dla pracodawcy i nie wiem które wysłac. pomocy
>>>bo jedno z nich jest dla pracownika
wyslij ta czesc dla pracownika. I zawsze zrob kopie wszystkiego co wysylasz, i miej potwierdzenie ze wyslalas.
Witam!
Zwracam się z prośbą o pomoc. Przedstawię swoją sytuację: Pracowałam w Anglii 10 tygodni (w okresie wakacyjnym), mój tax code: BR/1, odciągnięto podatek w wysokości coś około 150 funtów (posiadam payslipy). Po tym okresie podpisałam inną umowę i tax code został zmieniony na 603L/1 i zaprzestano pobierania podatku (pewnie z powodu niskich dochodów)- dodam, ze nadal jestem zatrudniona na tej umowie.
Chciałam dowiedzieć się czy istnieje możliwość już teraz zwrotu podatku z pierwszej umowy z okresu wakacyjnego. Jednak nie posiadam p45/p60. Słyszałam, ze można to zrobić z samymi payslipami i napisać krótkie wyjaśnienie. Czy potrzebne są jeszcze jakieś dokumenty? Byłabym wdzięczna za naprowadzenie mnie co, jak i gdzie, ponieważ to mój pierwszy pobyt za granicą i nigdy nie ubiegałam się o zwrot podatku.
Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam.
wytlumacze Ci jak wygladaja podatki w UK. Kidy pracowales na BR1 placiles podatek od calej zarobionej kwoty, i kwoty, ktore mozna zarobic bez podatku nie byly brane pod uwage. Jak otrzymales wlasciwy code 603L, to wszystko sie wyrownalo. Wszystkie kwoty wolne od podatku byly juz ustalone, i podatek ktory wczesniej przeplaciles byl oddany w zaplacie.
Slowa 'okres wakacyjny' NIC mi nie mowia. Jak obydwie prace miales of Kwietnia 2008 roku do dzis, to niemasz zadnych szans uzyskania nadplaconego podatku, bo juz masz wszystko wyrownane.
Dziękuję bardzo za odpowiedź, po porostu nie byłam zorientowana, a pracodawca nie udzielił mi takowej informacji.
witam, pracowalem w anglii w okresie od polowy lipca 2008 do 1 pazdziernika 2008, w tym czasie nie pobierano mi podatku. w sprawach podatkowych jestem zielony, w zwiazku z tym mam pytanie. w jaki sposob powinienem rozliczyc sie z podatku?
Witam! Jeśli ktoś chciałby dostać zwrot podatku, a nie potrafi sam sobie z tym poradzić, proszę pisać na [email] Opłaty 2 razy mniejsze niż w innych firmach.
Witam! Przyjechalem do uk w marcu 2oo8. W styczniu i lutym 2008 pracowalem w Polsce. Rozliczylem sie teraz za te dwa miesiace z Urzedem Skarbowym w Polsce i nie wiem czy powinienem sie rozliczyc rowniez w Polsce za to co przepracowalem tutaj w UK??? Prosze o rzetelna rade. Z gory dziekuje.
Witam,
szukam pomocy, wyslalem dokumenty do euro-tax jednak okazalo sie ze na umowie nie wpisalem prowizji i jest tylko moj podpis. czy ta umowa jest juz wazna czy moge bez problemu zrezygnowac z ich usług. firma sie ze mna kontaktowala abym przeslal maila zezwalajacego na dopisanie prowizji badz osobiste dopisanie. interesuje mnie to gdyz znalazlem ciekawsze rozwiazanie. Czy moze jednak gdy podpis widnieje na umowie jest ona juz wazna.
ema przyszlo do mnie pismo do domu z kwota jaka przysluguje mi zwrot podatku , jak bylem za granica to w urzedzie mowili mi ze przysla mi czek na moj adres wiec nie podawalem zadnego numeru konta , a teraz przyslali mi tylko papier ile mam zwrotu i czekam 7 miesiecy i niema zadnego czeku a na tym papierku jest napisane ze wplata jest mozliwa tylko na numer konta , niewiem co robic ? niema zadnego maila zebym mogl im napisac numer konta ani nic wiec niewiem jak odzyskac ten hajs ;/ niewieiecie jak to jest mam czekac dalej na czek tak jak mi mowili w urzedzie czy co robic , czekam juz 7 miesiecy i niewiem co robic
Witam wszystkich!!orientuje sie ktos jak to jest ze zwrotem podatku w Anglii??wypelnilem wszystkie papiery i wyslalem do Inland Revenue,po jakis czterech miesiacach przyslali mi papier ile mam dostac tego podatku ktory mi zabrali,juz czekam miesiac i nonstop dzwonie do nich a oni mowia ze czek juz wyslali,ja mowie dobrze wyslaliscie ale ja go nie mam.orientuje sie ktos ile mniej wiecej trzeba czekac na czek od przyjscia tego papieru ile mam dostac siana???z gory dzieki i pozdrawiam to moj nr [gg] dzieki za pomoc;-)
malo wiesz:) ci co pracowali do 3 m-cy to raz a dwa byla abolicja podatkowa:)
Rozlicz sie tam na miejscu jak mozesz. za prowizje z euro-taxu mozna kupiz bileta i se zrobic wycieczke.napewno bedzie szybciej i prosciej.ja sie rozliczam przez eurotax i to byl moj blad (chyba znalazlem sie w tej grupie pechowcow)http://www.wojdi.pun.pl/viewtopic.php?id=9
bedac tam rozliczylem sie w revenue sam i bez zadnego problemu.babka mi pomogla jeszcze kawe zrobila niecale 2 m-ce jak czek w reku mialem.teraz tip-top wytlumaczenie doradcow wszyscy sie rozliczaja naraz hahahha aby klient a dalej sie martw sam :D
Ja przeglądałem większość stron internetowych firm zajmujących się zwrotem podatku i najtaniej i najszybciej wychodzi w www.i-tax.eu
JAK ROZLICZACIE SIE TO NIE PRZEZ EURO TAX
zalatwiaja moja sprawe ponad pół roku
kiedy otrzymalem czek z angli jako uczciwa osoba zanioslem osobiscie do euro taxu szybko otrzymałem list z czekiem i groźbą ze mam natychmiast odesłać to do poznania a z filia w poznaniu nie podpisywałem umowy z dopisaniem ze jak nie zrobię tego w pewnym terminie to zapłacę kare i bądź tu uczciwy !!!!!!!!!!!
zadzwoniłem ŻEby wyjaśnić sytuacje i odebrał jakiś cham który na starcie kazał wszystkich pracowników tytułować na pan i pani

STANOWCZO ODRADZA BANDA CHAMÓW I ZŁODZIEI TO EURO TAX
Witam!mam pytanie pracowałem w 2[tel]i 2008 roku w Anglii i mam problem .Jak odzyskać pieniądze z podatku ?czy warto sie rozliczać z tego bo troche mam obawy .
Cytat: radus160
Witam!mam pytanie pracowałem w 2[tel]i 2008 roku w Anglii i mam problem .Jak odzyskać pieniądze z podatku ?czy warto sie rozliczać z tego bo troche mam obawy .

jak masz wszystko udokumentowane, to zwrot podatku mozesz dostac, ale tylko wtedy jak on Ci sie nalezy. Jak pracowales caly rok podatkowy, to zwrotu nie bedzie.
a my z żoną korzystamy ze sprawdzonego kombajnu do rozliczania podatku z UK: http://www.zwrot-podatku-anglia.pl
Temat przeniesiony do archwium.
31-53 z 53
| następna

« 

Studia za granicą

»

English only