wyjazd do manchesteru

Temat przeniesiony do archwium.
witam, chciałabym poprosić ludzi którzy wyjechali do manchesteru o jakieś istotne rady. Mam 19 lat i planuje wyjechać po maturze, język na poziomie podstawowym doświadczenie w pracy w kuchni oraz przy dzieciach. na pierwszy miesiąc z hakiem pieniądze mam odłożone. nie mam tam rodziny ani znajomych. Chciałabym wiedzieć co należy załatwiać po przylocie na miejsce, jakieś dokumenty czy zgody? niestety nie orientuje się w tym dlatego zwracam się z prośbą o informację na tym portalu. byłabym wdzięczna gdyby ktoś zechciał mi pomóc.

Kontakt także na e-mail : [email]

Pozdrawiam
Szukam chętnyh na wyjazd do Manchesteru pod koniec lipca 2014. Oferuję tylko wspólny start. Razem będzie pewnie raźniej i przyjemniej :).
edytowany przez zipek07: 11 cze 2014
Powiem że w twoim przypadku to strasznie trudno ponieważ nieznasz ang biegle nie masz znajomych którzy ci pomagą. Jak przylecisz do Anglii będziesz musiała pierwsze co znaleść nocleg a nikt ci nie da mieszkania jak odrazu przylecisz, później musisz załatwić konto w banku bo pracodawca rzadko komu daje kasę do ręki, i oczywiście najważniejsze praca którą nie dostaniesz odrazu, znam paru Polaków którzy są w Anglii i miesiącami szukają jakiejkolwiek fuchy.

»

Pomoc językowa