Au pair - 16 lat

Temat przeniesiony do archwium.
Hej,

W tym roku zamierzam pojechać jako Au Pair do kraju anglojęzycznego. Jedynym problemem jest mój wiek mam 16 lat. Na wszystkie oferty które odpowiadam wszyscy piszą ze jestem za młody. Może Wy moglibyście pomóc mi trochę ze znalezieniem rodziny. Trochę o mnie jestem Mateusz mam jak już wspomniałem 16 lat jestem w I LO. szukam rodziny najlepiej w Anglii lub Irlandii. Chodzę do klasy językowej.

Pozdrawiam
Mateusz
w anglii dzieci do 16 roku zycia musza byc caly czas pod opieka dlatego zatrudnia sie au pair by je pilnowaly
W Southampton tylko w nocy i tylko że nie "powinno" się ich samych zostawiać.
http://www.southampton.gov.uk/childrenandlearning/supportcandf/vulnerablechildren/homealone.asp

Pewnie w całej Anglii jest tak samo więc z tym 16 to lekka przesada ;)
eva
jesli kiedys spotkasz polaka zeglarza w lymington lub nurka w swanage to moge byc to ja
pozdrowienia
A będziesz tam za jakieś 4-5 lat? Bo dopiero wtedy się do Europy wybieram.
Majac 16 lat nie jestes 'doroslym' w ramach prawa. Gdy cos sie stanie dzieciom, (np wypadek, albo bedziesz dzieci zle traktowal) to nie mozesz odpowiadac jako osoba dorosla w sadzie i dlatego, oficjalnie, nikt nie moze Cie zatrudnic.
Najlepiej to szykowac w jakis sposob udokumentowane 'doswiadczenie', ze kiedys sie opiekowales dziecmi, jaki mialy wiek, na jak dlugo.
Temat przeniesiony do archwium.