W każdym programie zdarzają się literówki. Opinia o błędach w SuperMemo bierze sie stąd, że bazy SPEEDUP! Proficiency! i Power Word! uczą amerykańskiej wersji języka angielskiego, a te dwie wersje różnią się nie tylko wymową, ale i pisownią.
W bazach First Steps in English i The Next Steps in English zdarzają się sporadycznie literówki, ale w pierwszej części znalazłem ich nie więcej niż 3.
Ku swojemu ogromnemu zdziwieniu, znalazłem również literówkę w Sownictwie PH. Zdziwienie to jest o tyle uzasadnione, że testowałem beta wersję tego programu, ale to jest potworna praca, w ciągu kilku dni trzeba przejrzeć, kilkaset, a jeśli starczy czasu kilka tysięcy słów. Nie ma nikogo, kto byłby w stanie zrobić to dokładnie. Zawsze, ktoś może przeoczyć brak jakiejś litery lub niepotrzebny znak.
Dam Ci jedną radę, rób tak jak ja. Jeśli uczę się, to niezależnie od programu, z którego akurat korzystam, mam w tle słownik (najczęściej leksykonię) i sprawdzam każde słowo, co do którego mam wątpliwości. W przypadku SM poprawiam błędy natychmiast. W przypadku PH zapisuje je sobie i staram się poprawić je w osobnym przebiegu tego programu.