rosyjski - któty program wybrać?

Temat przeniesiony do archwium.
Witajcie
Chce odświeżyc sobie znajomosc j. rosyjskiego. Na rynku jest kilka programow do nauki tego jezyka i nie wiem, ktory wybrac. Jesli korzystacie z jakiegos programu i jestescie z niego zadowoleni, napiszcie prosze.
W zasadzie chcialabym wybrac któryś z poniższych programów, ale jesli znacie jakis inny program (moze byc angielska wersja) tez wezme go pod uwage.

Pons - Rosyjski w 3 miesiace dla początkujacych
Pons - Kurs języka rosyjskiego w 1 miesiac
Grafox - Intensywny kurs języka rosyjskiego 1 (dla poczatkujacych)
Rea - Rosyjski w 4 tygodnie
Edgard - Rosyjski 6+

Dodam, ze 10 lat temu zdawalam mature z j. rosyjskiego. Obecnie niewiele pamietam, dlatego chcialabym zaczac nauke od poczatku. Najbardziej zalezy mi na mówieniu. Rozgladalam sie za jakimis kursami audio (typu assimil), ale nic nie znalazlam.
moje znajome ktore wyjechaly do Rosji do pracy nie znajac w ogole rosyjskiego, uczyly sie z Ponsa(ang w trzy miesiace) i bardzo chwalily sobie.Ja osobiscie nie moge nic poradzic.Pozdrawiam
Jest jeszcze Rosyjski w pigułce Edgarda. Jednak większość z tego o czym piszesz to nie programy, tylko kursy z kasetami audio lub płytami CD. Ja osobiscie polecałbym Grafoxa Intensywny kurs języka rosyjskiego 1 (dla poczatkujacych) i wspomnianą wyżej Pigułkę, dopiero po nich PONSa.
Dziekuje wam za wpisy.
Rozjasniliscie mi troche sytuacje. Wybiore albo Pons albo Grafox.
Pozdrawiam
Jeœli masz wystarczajšce fundusze, to jako program wspomagajšcy naukę bardzo przydatny może być Profesor Borys 5.0 Słownictwo - nagrania wszystkich wyrazów, wiele opatrzonych przykładami, bardzo dużo ćwiczeń; program, który starczy Ci na długo.
Zdecydowałam sie na:
1. Rosyjski w 3 miesiace dla początkujących. PONS
Zastanawialam sie nad Grafoxem, ale w bibliotece byl tylko kurs PONS
2. Profesor Borys. Edgard Multimedia.
3. w wolnych chwilach słucham kursu Pimsleur.

Dziękuję Wszystkim za pomocne wypowiedzi.
Pozdrawiam
ewa
Szukam skanów kursu PONS "Rosyjski w 3 miesiace dla początkujących". Chociaz poczatkowe rozdzialy. Nie moge ich nigdzie dostac, a sa mi b. potrzebne. Moze znajdzie sie jakas dobra dusza, która dysponuje tymi skanami. W zamian mam rozne kursy do j. angielskiego.
moj mail daisy75(malpa)gazeta.pl
Cześć, jestem Ukrainką, a polski wyuczyłam czytając książki. Najpierw te dla najmłodszych, a potem wszystkie. Dużo też pomagają filmy. Ale na początku wydawało mi się, że mówią zbyt szybko. Podręczniki, to podstawa. Ale rosyjski jest bardzo podobny do polskiego. Sprobuj kojarzyc wyrazy( do czego mogą byc podobne) Kup se klaw z cyrylicą - komputer bedzie cię sprawdzaw. Powodzenia
Witaj, dzieki za rady. Rozejrze sie jeszcze za jakimis bajkami.
Pozdrawiam
Tak dla informacji: na płycie DVD do najnowszego numeru PC World Komputera (NR 10/2005) znajduje się pełna wrersja programu Edgarda "Rosyjski na 6+
dzieki za info:)
To ja dodam jeszcze, ze supermemo w najblizszym czasie bedzie wydawac jakis kurs lub program do rosyjskiego. Dokładnie nie wiem co, ale podobno ma sie pojawic do konca roku.
Temat przeniesiony do archwium.