Słownik ang-pol z tłumaczeniem po kliknięciu na słówko.

Temat przeniesiony do archwium.
Szukam takiego słownika, by działał na takiej zasadzie, że czytam sobie tekst po angielsku np. w internecie i jak nie znam jakiegoś słówka to na nie klikam/zaznaczam i w słowniku (który mam np. włączony w tle) wyskakuje tłumaczenie.
slownik YDP Collins ma funkcje kopiuj do schowka-i-pokaz w slowniku - ja mam przegladarke Avanta, wystarczy, ze dwuklikne jakies slowo, pojawia sie dymek z opcja kopiuj do schowka i slowko automatycznie jest wklejane do slownika, a slownik je wyszukuje i pokazuje wpis
to samo jest w przypadku PWN-Oxford - zaznaczasz w slowniku opcje 'Reaguj na zawartosc schowka' - kopiujesz jakies slowo do schowka, a slownik obrazuje ci definicje danego slowa w formie planszy na ekranie monitora
Dzięki
Slownik pwn -oxford jest super, sam posiadam, ale plytki nie mozna oddzielnie kupic, to dadatek do papierowego, byc moze jest na chomiku
mozna tez zaistalowac darmowy program Google Toolbar www.google.com/intl/pl/toolbar
W Firefoxie instalujesz sobie wtyczke Dictionarytooltip i po podwojnym kliknieciu na slowko w przegladarce masz dostene jego tlumaczenie ang-ang w kilku dobrych slownikach lacznie z dzwiekiem....
Jest jeszcze cos lepszego. Jak zainstalujesz sobie MID Mozilla Internet Dictionary i w opcjach wybierzesz tez english-polish to oprocz angielskich masz tez dostepne wszystkie internetowe slowniki angielsko polskie po kliknieciu prawym przyciskiem myszki na slowko...
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia